Bør jukse ved slanking

Prøver du stadig nye slankekurer, men fristes av sjokolade og pizza i helgen? Da kan denne slankemetoden være noe for deg.

Slankekuren Cheater’s Diet gir deg muligheten til å nyte god mat og samtidig gå ned i vekt. Du skal nemlig unne deg noe godt i helgen, skriver Aftonbladet.

Det finnes også andre enkle måter å gå ned i vekt på. Hva med å vaske opp?

Slanking som jobb
Den amerikanske legen Paul Rivas var lei av at nesten ingen av pasientene hans klarte å gjennomføre slankekurer. I gjennomsnitt klarte slankerene å følge diettene i seks uker. Blant de som klarte å fullføre diettene, gikk hele 90 prosent opp i vekt igjen innen to år. Mange veide også mer enn de gjorde i utgangspunktet.

De slankerne som jukset og spiste noe godt innimellom, gikk derimot ned i vekt fortere og beholdt den lavere vekten lengre enn de pliktoppfyllende.

Rivas sier at saken ikke er hvorvidt du jukser i slankekuren, for det kommer du til å gjøre. Saken er når du gjør det.

Han mener at vi skal se på slanking på samme måte som jobben. Ingen ønsker å jobbe syv dager i uken resten av livet, og helgen ligger og frister oss i slutten av uken.

Vi kan med god samvittighet legge inn nytelsesdager i helgen. Nytelsesdagene gjør oss sterkere og mer motiverte for en ny uke. I tillegg skjønner kroppen at den ikke sulter, og da forbrenner den faktisk mer.

Ikke overdriv
Du må likevel ikke overdrive. Vil du gå ned i vekt, kan du ikke la nytelsen ta overhånd i helgen. Spis mørk sjokolade fremfor lys og spis nøtter fremfor smågodt. Du bør også unngå mat som gjør deg "avhengig", som enkelte potetgulltyper.

Resten av uken foreslår Rivas å følge en middelhavsdiett, som består av sjømat, grønnsaker, magert kjøtt, olivenolje, salat og bær. Hvis du ikke er begeistret for denne maten, trenger du ikke gi opp. Ifølge Rivas kan Cheater’s Diet brukes i omtrent alle slankekurer. Så lenge du følger en sunn diett fra mandag til fredag, kan du gjøre nesten som du vil i helgen.

Paul Rivas er spesialist i overvekt og har i over et tiår behandlet 15.000 pasienter. Han og juksedietten har fått mye medieoppmerksomheet i USA.

Tar du utgangspunkt i BMI kan det hende du tror du er mer overvektig enn du egentlig er.

 

Mozon, 23.3.2006