Bør du kjøpe WAP?

Bransjen spår en vannvittig eksplosjon i salget av WAP-telefoner. Det er vi enig i. Spørsmålet er bare når det kommer.

Morsomt, men dyrt

Personlig liker jeg WAP-tilbudet. Er du nødt til å ta kollektivtransport til og fra jobben, er det praktisk, og faktisk ganske morsomt å drøye ventetiden med å lese dagens nyheter, kontrollere når T-banen faktisk skulle ha gått, også videre.

Dette er selvfølgelig tjenester du godt vil klare deg uten. Tenker du deg om, er det egentlig ganske mye du ikke trenger. Det er faktisk mulig å ha en TV uten fjernkontroll, og det er faktisk ikke nødvendig å ha CD-skifter i bilen heller.

Du klarer deg uten, men det er praktisk. Valget er ditt.

Ulempen er at det er dyrt. For det første er telefonen dyr. Når det kommer nok Nokia-telefoner i butikken, vil den ha en (villedende) pris på rundt 5000 kroner. Det er fortsatt en ganske stiv sum.

I tillegg koster den flesk i bruk. Er du for eksempel NetCom abonnent må du betale vanlig samtalepris (til et NetCom nummer) hver gang du surfer. Surfeprisen vil derfor avhenge av hvilket abonnement du har.

Også kontantkortkunder kan bruke WAP-telefonen. Med dagens ringepriser på kontantkort er det imidlertid liten tvil om at det vil koste langt mer enn det smaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tellerskrittene styrer du imidlertid selv, men vær klar over at den første regningen kan bli en sur opplevelse.

De økonomiske venter, vi andre kjøper

Per i dag er altså Nokia alene om å ha en WAP-telefon på markedet. Ericssons WAP-telefon er imidlertid rett rundt hjørnet, og også de andre mobil-produsentene vil kaste seg over markedet.

Jo flere produsenter som kommer på banen, jo lavere vil prisen bli. Venter du til våren vil du derfor kunne få en WAP-telefon, til en langt billigere penge enn tilfellet er i dag.

Tenker du økonomisk, er det altså ingen tvil om at det vil lønne seg å vente noen måneder med WAP-kjøpet. I hvert fall hvis du ikke får telefon og tellerskritt dekket av jobben.

På den annen side er det jo snart jul, og det er faktisk fortsatt lov til å kjøpe seg glad.