Bør du ha to reiseforsikringer?

Svaret avhenger av hva du pakker i bagasjen.

<b>VERDISAKER?</b> Har du bagasjen full av dyre gjenstander, kan dobbel dekning lønne seg om uhellet er ute. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VERDISAKER? Har du bagasjen full av dyre gjenstander, kan dobbel dekning lønne seg om uhellet er ute. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du med deg mange verdisaker i bagasjen, kan det være smart å ha to reiseforsikringer. Skulle uhellet være ute og du får frastjålet bagasjen, vil du da kunne få erstattet alle de frastjålne tingene - fordelt på de to forsikringene.

Ikke glem å bestille dette kortet før utenlandsreisen

Store verdier i bagasjen?

Blant annet bruken av teknologi gjør at vi tar med oss en rekke dyre gjenstander når vi pakker feriekofferten. Den ferske og landsrepresentative Reiseundersøkelsen 2014 gjennomført av Europeiske reiseforsikring viser blant annet at hele 90 prosent av oss har med en smarttelefon på reisen.

Samtidig pakker stadig flere med seg nettbrett, nærmere annenhver nordmenn (49 prosent), mens to av tre har med seg kamera eller videoutstyr.

Er du en dem som pakker med deg en rekke kostbare gjenstander, kan det være smart å betale reisen med et kredittkort som har reiseforsikring inkludert. Da har du den i tillegg til din helårs reiseforsikring.

Nå har også dette kredittkortet reiseforsikring

Dobbel dekning

Dersom du har for eksempel en standard helårs reiseforsikring hos forsikringsselskapet Europeiske, er reisegodset ditt dekket for inntil 30.000 for én person eller 60.000 kroner for en familie.

Det er også verdt å merke seg at blant annet smykker, klokker, foto- og videoutstyr, datautstyr med tilbehør dekkes med inntil 15.000 per person, og at maks dekning for mobiletelefon er kr 3.000.

Skulle du være så uheldig å få bagasjen frastjålet, og verdien av de frastjålne gjenstandene overstiger reiseforsikringens dekningsgrense, kan du få dekt resten av tapet på reiseforsikringen du har gjennom kredittkortet.

- Av og til kan det utvilsomt være nytting å ha dobbel dekning. Stjeles det verdier over denne summen er det fullt mulig å også få dekning under kredittkortforsikringen. Også ved ulykker vil man kunne få dobbel ulykkeserstatning, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforforsikring til Dinside.

Hun minner om å melde i fra et eventuelt tyveri i utlandet til det lokale politiet, og få en politirapport som bekrefter tyveriet.

- Vær også oppmerksom på at verdigjenstander og elektronisk utstyr normalt ikke erstattes av reiseforsikringen hvis de forsvinner fra eller blir skadet i innsjekket bagasje, legger Vennesland til.

Sjekk hvilken reiseforsikring du trygt kan droppe