<b>FERIE?</b> Har du kun råd til å reise på ferie om du betaler med kredittkort, bør du vurdere om du egentlig har råd til å reise bort. Foto: ALL OVER PRESS
FERIE? Har du kun råd til å reise på ferie om du betaler med kredittkort, bør du vurdere om du egentlig har råd til å reise bort. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Bør du droppe feriereisen?

Er kredittkortet eneste løsningen for å reise på ferie i sommer, bør du tenke deg om to ganger.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om en ferietur, og planlegger å kjøpe deg en restplass med kredittkortet? Kanskje bør du heller holde deg hjemme.

Statens institutt for forbruksforsknings (SIFO) rapport om forbrukstrender for 2014, viser at halvparten av oss bruker kredittkortet til å betale for reiser.

Samtidig viser ferske tall fra NAV at stadig flere tar kontakt med dem nettopp på grunn av kredittkortbruken.

- Veldig mange av de som kontakter oss har problemer på grunn av for mye kredittkortgjeld, sier seksjonssjef Sonja Skinnarland i Oppfølgingsseksjonen i NAV i en pressemelding.

Syk i ferien? Da skal du ha ny ferie

40+ sliter mest

NAV har nemlig en egen gjeldstelefon, 800 GJELD, hvor de som sliter med å få betalt regningene sine kan ringe for å be om råd.

Og aldri før har så mange tatt kontakt. I løpet av årets fire første måneder mottok NAVs gjeldstelefon 3.598 henvendelser, som er en kraftig økning sammenlignet med samme periode i fjor.

De fleste som kontakter telefontjenesten er i alderen 40-45 år, og de fleste sakene handler om kredittkortgjeld og inkassosaker, skriver NAV.

Det er menn i samme aldersgruppe som preger statistikken over dårlige betalere.

Som Dinside har omtalt tidligere, begynner ofte de økonomiske problemene med nettopp bruken av kredittkort. Skal man komme ut av problemene, er gjerne kutt i forbruket det eneste løsningen, inkludert dyre feriereiser.

Husk og at om du mottar støtte fra NAV, kan du miste støtte ved å reise utenlands.

Får studenter ubegrenset med kreditt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer