Boots apotek kommer til Norge

Europas første Boots apotek utenfor Storbritannia åpner i morgen på Lillestrøm.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye apotekkonseptet tilbyr produktserier innen helse- og velvære. Her vil kundene også få tilbud om alt fra legemiddelsamtaler og blodsukkermåling til røykesluttkurs.

Boots til Norge i 2008

Etter at det første apoteket i Lillestrøm er åpnet, vil det raskt komme til sju nye såkalte pilotapotek. Her skal produktutvalget og de ulike tjenestene testes ut fram til sommeren.

- Etter fusjonen mellom Alliance Unichem og Boots sommeren 2006 har vi jobbet aktivt med å få være første pilotland for et Boots apotekkonsept utenfor Storbritannia, sier fagdirektør Marit Andrews til Norsk Farmaceutisk Tidsskrift (NFT).

Les også: Syke apotekpriser

- Uryddige forhold
Men ikke alle er like entusiastiske over det nye apotektilskuddet. Legeforeningens president Torunn Janbu liker dårlig at Boots apotek skal begynne med blodsukkermåling og andre nye helsetjenester.

Til NFT sier hun blant annet at pasienter må være sikre på at spesialister gir råd og velger medikament ut fra faglige forhold så det ikke mistenkes at de velger produkter for økonomisk gevinst.

Med Boots’ konsept hvor apoteket både tjener penger på salg og samtidig tilbyr helsetjenester, skapes det uryddige forhold, mener Janbu.

DinSide besøker det omtalte apoteket i morgen og kommer tilbake med mer.