Bollesuksess fra Deli de Luca

Selger 3 millioner boller i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvetebolle-entusiaster har hatt mye å glede seg over de siste årene. Hveteboller kjøpt fra butikk er ikke lenger tørre opplevelser med hard skorpe og mye luft. I hvert fall ikke hvis du handler på de riktige stedene.

Nordmenn har fått øynene opp for bollene til Deli de Luca, som nå selger 3 millioner boller i året. Salget tok av i februar 2006 da butikkjeden fant nøkkelen til bollesuksess. Før 2006 solgte butikkjeden 350.000 boller i året - riktignok med noen færre utsalgssteder.

- Da begynte vi å lage dem på en annen måte. Vi hever bollene i romtemperatur i stedet for i heveskap, og så sammenbaker vi dem, forklarer Thor Johansen, daglig leder for Deli de Luca.

Med sammenbaking mener Johansen at bollene ligger inntil hverandre under steking og blir skilt fra hverandre først når kundene er klare for boller.

Kaffe til bollene? Se vår store test av kjøpekaffe


Unngår varmeskap

- Bollene blir saftigere på denne måten. Tidligere har man hevet bollene i varmeskap og tilført masse luft.

Han innrømmer at den vellykkede baketeknikken er hentet fra Espa-stasjonen, som er viden kjent for bollene sine. Ifølge Johansen selger Espa Servicesenter, som ligger ved E6 i Stange kommune ved Mjøsa, alene nesten 1,2 millioner boller i året.

Her kan du lese morsomme fakta om Espa-bollene.

30 millioner kroner

Din mening:

Er butikkboller bedre nå enn før? (Avsluttet)
Ja, helt klart(78%)
Hveteboller er noe klin uansett(13%)
Nei, det stemmer ikke(10%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bollene til Deli de Luca koster 10 kroner per stykk, eller 25 kroner for tre stykker. Det betyr at butikkjeden kan selge boller for 30 millioner kroner i året.

- Ja, det blir mye penger av 3 millioner boller. Mange av butikkene våre tjener mer penger på grunn av bollesalget. Men uavhengig av penger er det å selge mye av en vare alltid moro, sier Johansen.

Han røper at butikkjeden jobber med flere nye bollesmaker i tiden som kommer. Nye bollesmaker har kommet til hos flere store bollekjeder. Bensinstasjoner selger for eksempel boller med både rosiner, sjokolade og dajm-biter.