Boliglånene

Både Storebrand og DnB har gitt middels til dårlige boliglån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I vurderingene av bankenes boliglånstilbud, har vi tatt utgangspunkt i effektiv rente på 1 million kroner, nedbetalt over 20 år.

Sikre kunder

For lån med sikkerhet innenfor 60 prosent av verdi, lå boliglånsrentene og vaket rundt 8,4 prosent i fjor i gjennomsnitt for alle banker. Kundegruppen med god sikkerhet fikk fullt utbytte av fallet i signalrenten med et halvt prosentpoeng etter desember 2001. I gjennomsnitt gikk bankenes utlånsrenter ned tilsvarende dette.

Både Storebrand og DnB Direkte hadde gjennomsnittlig gode tilbud til denne kundegruppen i 2001. Storebrands tilbud var riktignok ørlite billigere enn gjennomsnittet, om lag 8,3 prosent.

Hittil i år har markedets beste tilbud ligget på ca 7,4 prosent, uten at dette har påvirket de to forlovede i særlig grad. Storebrands tilbud har i år ligget omtrent på gjennomsnittet, om lag 0,5 prosentpoeng dyrere. DnBs totalkundetilbud har i skrivende stund også en effektiv rente på 7,9 prosent for lån til sine beste kunder..

Dyrere innenfor 80 prosent

For kunder med ikke fullt så god råd, var DnB Direktes tilbud skikkelig dårlig i fjor. I gjennomsnitt ga markedet denne gruppen lån til omtrent 9 prosents rente. DnB Direktes tilbud lå 0,6 prosentpoeng høyere enn snittet. Storebrand, derimot, tilbød lån til 8,75 prosents rente i fjor, noe som var billigere enn gjennomsnittet.

Storebrands profil med relativt greit tilbud til unge kunder, er i ferd med å forvitre. I skrivende stund ligger markedets beste tilbud på om lag 7,5 prosent og gjennomsnittet på 7,9. DnBs totalkunder får lån til 8,2 prosent, og Storebrands kunder likeså.

Se dagens boliglånsrenter i vår prisliste.