Illustrasjonsbilde. Japenerne har utviklet drømmebokseren som varer en hel uke.  Foto: colourbox.com
Illustrasjonsbilde. Japenerne har utviklet drømmebokseren som varer en hel uke. Foto: colourbox.comVis mer

Bokseren som varer en hel uke

Et helt unikt tekstil sørger for å drepe bakterier, ta opp vann og tørke fort.

Det eksisterer en utbredt praksis om at undertøyet aller helst bør skiftes hver dag. Og er det ikke du selv som sørger for å vaske bokseren, men mor, eller i verste fall kjæresten, forsøker du kanskje å overholde den praksisen i det lengste.

Men blir den nye bokseren fra japanerne tatt opp i markedet, kan du muligens slå deg til ro med en bokser du ikke behøver å bytte ut mer enn på søndager.

Japanerne har nemlig laget en bokser med så avanserte materialer at den nærmest er som en liten vaskemaskin i seg selv å regne.

Les også: Denne trusa kan koste deg helsa

Selvvask

Bokseren, som har fått navnet J-ware, har blitt laget med tanke på romfart, og planen er å kle astronauten Koichi Wakata i det selvrensende superundertøyet. Tanken bak ideen har vært å redusere mengden av klær som sendes til romstasjoner der vaskerom ikke er standard, skriver reuters.com.

J-ware er laget av et flammeresistent og antistatisk stoff, og den skal også være komfortabel å ha på seg. Det avanserte materialet vil drepe det meste av bakterier, absorbere vann og har egenskaper som gjøre at stoffet vil tørke raskt.

Les også: Rumpeløft for menn - uten inngrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

En hel kolleksjon

Japanerne har allerede laget andre klær med de samme egenskapene som bokseren. Klærne ble testet av Wakata i fjor, og det viste seg at selv etter harde treningsøkter var plaggene tørre.

- De andre astronautene ble veldig svette, men Wakata var helt tørr. Han behøvde ikke å henge klærne opp til tørk, sier Koji Yanagawa, som er talsmann for Aerospace Exploration Agency.

Les også: Tester sex i verdensrommet

Den japanske romorganisasjonen planlegger å levere supertekstilene til NASA, og andre partnere vil muligens bli aktuelle etter hvert. De snakker også om å satse på en mer kommersiell linje.

Astronauten Wakata kom for øvrig tilbake fra rommet i forrige uke etter et tre måneders langt opphold. Klærne var helt tørre.