Glem fingeravtrykk. Nå er det blodårene dine som skal identifisere deg. Muligheten finnes allerede i minibanker i Polen. Foto: DinSide
Glem fingeravtrykk. Nå er det blodårene dine som skal identifisere deg. Muligheten finnes allerede i minibanker i Polen. Foto: DinSideVis mer

Blodårene gir deg penger

Den første biometriske minibanken er lansert i Polen.

Biometri er måling av biologiske mønstre, og nå er denne teknologien tatt i bruk for å identifisere minibankkunder. Ved å skanne pekefingeren kan minibanken kjenne igjen kunden og gi deg tilgang til kontoen og pengene dine.

Det er nærliggende å tro at det er fingeravtrykket som benyttes for identifikasjon, men ifølge CNN er det enda mer avansert teknologi som benyttes, nemlig skanning av blodårene som finnes inne i fingeren.

Testes ut i Polen

Det er den polske banken BPS som er de første i Europa til å teste ut denne formen for identifikasjon i minibanken.

Identifikasjonen skal være mulig fordi hvert menneske har et helt unikt mønster av små blodårer i fingeren, og dette sammenlignes med de tidligere registrerte profilene i banken for å identifisere hver og en kunde.

- Dette er en vesentlig mer pålitelig teknikk enn å bruke fingeravtrykk, sier Peter Jones, Hitachi's sikkerhets- og utviklingssjef, til CNN.

>>>Sikkert kort i sommer

Umulig å kopiere

Teknikken skal være så pålitelig fordi blodårene i fingeren, ifølge Jones, er umulige å kopiere fordi de ligger under hudens overflate. Fingeravtrykk kan derimot etterlate spor og potensielt reproduseres.

Svindel med blodåreskanning skal være umulig, med mindre noen tvinges til å samarbeide og legge fingeren på skanneren.

- Og før du spør, det fungerer ikke med fingre som er kappet av, sier Jones til CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen