Blir syke av jobben

Svært mange arbeidstakere jobber for mye, er utslitte og ulykkelige på jobb. Misnøyen fører til passivitet og usunn mat, viser en ny undersøkelse.

Omlag 2100 arbeidere i England har nylig blitt spurt om sin arbeidsituasjon og sine matvaner. Undersøkelsen er gjennomført av vekteksperter i Weight Watchers.
Mer enn halvparten av de spurte oppga at de spiser hurtigmat to ganger i uken på grunn av overtid.

Tidligere i høst viste en annen britisk undersøkelse at to av tre ansatte blir sittende ved kontorpulten og arbeide mens de spiser lunsj.

LES HELE SAKEN HER: Jobbstress gjør deg syk

Ikke utsett måltidene
- Det å være i fysisk aktivitet fører til mindre stress. Og det er viktig å ta seg tid til å spise ordentlig mat uansett om en jobber overtid eller ikke, sier informasjonssjef Jeanette Roede i Grete Roede til Mozon.no

Hun mener at det ikke er grunn til å ty til usunn overtidsmat i pressede arbeidsituasjoner.

- Spis hver tredje eller fjerde time, da unngår du å gå tom. Dersom du spiser riktig og regelmessig opprettholder kroppen forbrenningen. Å ta seg en skikkelig pause med et ordentlig næringsrikt måltid gir overskudd til å ta i et ekstra tak, sier hun.

Grete Roede AS holder i dag kurs om kosthold for mange norske bedrifter. Og resultatene er oppløftende.

- Vi har utført undersøkelser som viser at det er lønnsomt å forbedre kostholdet og ta av uønskede kilo. Det bidrar til høyere trivsel, mindre sykefravær og mer overskudd på arbeidsplassen, sier Roede.

Bekymringsfullt
Halvparten i den britiske undersøkelsen sier at de stresser for mye i jobben. De mest misfornøyde arbeider innen telecom, helsevesen, utdanning og transport.

- Det er svært bekymringsfullt at en så stor andel av arbeidsstyrken er preget av stress, lange dager og misnøye, sier ernæringsekspert Paula Hunt til Daily Mail.

 

Mozon.no, 27.10.2005