Blir lykkeligere av hunden

Glem været, jobben, kjæresten og lotto-gevinsten, for nøkkelen til lykke kommer fra noe som er langt mer hårete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penger kan ikke kjøpe kjærlighet, men det kan menneskets beste venn, skriver avisen Life Style Extra.

En ny undersøkelse på 2000 mennesker, bestilt av Pedigree, viser at menneskets opplevelse av lykke forbedres med hele 81 prosent når de blir hundeeiere.

I følge forskningen så skorer hunder høyest på ”lykkeskalaen” og ligger foran andre faktorer som kan forbedre humøret til oss mennesker. Det å eie en hund slår andre lykkefaktorer som pent vær, jobbtrivsel og å være i et stabilt forhold. Penger kommer langt ned på skalaen over hva som gjør oss lykkelige.

Faktisk så viser det seg at å eie en hund gir mer enn bare en generell lykkefølelse. Undersøkelsen viser at over en femtedel (21 prosent) av personer med hund får utvidet sitt sosiale nettverket gjennom sine firbente vennene.

Hele 36 prosent har møtt partneren sin mens de har gått tur med hunden sin. Så mange som 25 prosent innrømmer å elske hunden sin mer enn kjæresten!

Mens det før var viktig å komme overens med svigerforeldre, er det nå minst like viktig, om ikke enda viktigere, å like hunden til partneren sin. Over halvparten av alle hundeeiere innrømmer at det sliter og tærer på forholdet dersom partneren ikke liker hunden.

Studien viser også at menneskets beste venn har fått høyere status og spiller en enda viktigere rolle i det moderne samfunnet.

Et verdig familiemedlem
Hele 96 prosent av de spurte hundeeiere anså hunden som et familiemedlem, og 55 prosent mente at hunder er en godt alternativ til det å få barn.

- Selv vi som er hundeelskere ble overrasket over den økende rollen hunder har i dagens samfunn, sier Justine Hare, talskvinne for Pedigree.

Vi vet alle om helsegevinsten du kan oppnå ved å ha en hund, og om samholdet og kameratskapet ved å ha en firbeint venn.

- Men det er overraskende at hunden spiller en så stor rolle når det gjelder menneskers lykkefølelse, og at det å ha en hund til og med øker sjansen for å finne kjærligheten, sier hun.

Nå er det bevist at hund og herre er like. Hvem likner du mest på?

 

Mozon.no, 14.07.06