<b>EN MAGER SOMMER?</b> Det kan være greit å vite så tidlig som mulig hvordan økonomien blir sommeren 2011. Foto: Colourbox.com
EN MAGER SOMMER? Det kan være greit å vite så tidlig som mulig hvordan økonomien blir sommeren 2011. Foto: Colourbox.comVis mer

Blir det restskatt til våren?

Trakk du nok skatt i 2010? Vår kalkulator gir deg svaret med én gang.

Du har ennå litt tid på å betale inn for lite trukket skatt i 2010 dersom det skulle være nødvendig. Og allerede nå kan du se om du betaler for lite eller for mye skatt i inneværende år.

Vi har laget en restskattkalkulator som kjapt beregner om du kan vente deg en baksmell, eller om du får penger til gode til neste år.

Til

RESTSKATTKALKULATOR

Jo mer nøyaktig du kjenner din inntekt, dine renteutgifter og så videre, jo mer nøyaktig blir selvsagt resultatet, men du vil uansett få et anslag på hvordan du ligger an.

For å fylle inn skatten har du to valg: Du kan enten fylle inn trekkprosenten din, eller, dersom du har tabelltrekk, så fyller du inn beløpet du betaler i skatt per måned.

Se også: Restskatt er gunstig

Får du skatteoppgjøret i juni, er rentesatsen for restskatten 3,9 prosent, mens renten er 4,8 prosent dersom du får det i oktober, men betaler du innen 31. mai slipper du renter i det hele tatt, og du har i stedet hatt et rentefritt lån.

Det er derfor lite økonomisk lønnsomt å vente til første forfall dersom du har penger å betale med innen utgangen av mai.

Pass på denne fellen!

Vi har tidligere terpet på at beløp under 100 kroner ikke blir innkrevd av Skatteetaten, men der tok vi skammelig feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se: 99 kroner kreves inn likevel

Det er nemlig slik at dersom du betaler inn tilleggsforskudd innen fristen den 31. mai, så må du ta hensyn til renter på restskatten.

Skal du spekulere i dette til neste år, må du altså trekke fra 96 kroner i stedet for 100 for å være sikker på å komme under hundrelappen.

Se også:
DIN SKATT I 2011
DIN SKATT I 2011 (Pensjonister og uføre)