Blir det raske middager under OL?

Her er Grandiosaen billigst.

Det er fort gjort å ty til enkle løsninger til middag under OL. Foto: Per Ervland
Det er fort gjort å ty til enkle løsninger til middag under OL. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kjedelig å stå på kjøkkenet og lage mat, mens alle andre sitter i stuen og hyler til TV-en. Du skulle gjerne fått med deg hvem som tar seieren, men da svir biffen seg.

Kjedelig, og derfor er det mange nordmenn som går til innkjøp av mer lettvinn og rask mat i forbindelse med OL. Og med lettvint og enkelt tenker vi som oftest Grandiosa eller pølser.

Butikkene vi var innom i vår minipristest, bekreftet antagelsene våre om at det er mange som spiser lettvint under OL. I flere av kjedene kunne du se at det var mange som hadde vært der før oss, både i disken der hvor de oppbevarer pizza, og der pølsene ligger.

Les også: Billig er ikke alltid sunt

DinSide har derfor sjekket prisene på den originale Grandiosaen og Gildes grillpølser, for å finne ut hvor det lønner seg å kjøpe hurtigmaten. I testen har vi plukket ut de fem kjedene som markedsfører seg som billigst, og hvor forbrukerne kanskje forventer å finne de billigste matvarene. Vi har også brukt disse kjedene fordi enkelte av deres butikker er små nok til å ha søndagsåpent.

Les også: - Er dette den beste butikken?

Joker dårligst ut

Den butikken som kom dårligst ut i testen er Joker. Der koster grillpølsene fem kroner mer og Grandiosaen åtte kroner mer enn hos testens vinner. Innholdet i produktene skal være akkurat det samme, men likevel ser vi noen forskjeller på prisene.

Pristest OL-mat
Butikk:Pris grillpølser:Pris Grandiosa:
Joker:44.9037.90
Rimi:42,5035.80
Kiwi:39.9033.90
Rema 1000:39.5033.80
Bunnpris:39.9029.90
Priser innhentet 19.02.10


Bunnpris er billigst

Testens vinner er Bunnpris som lever opp til navnet sitt. Grandiosaen koster kun 29,90 som er litt billigere enn de andre butikkene. Grillpølsene er ikke de billigste i testen, men er 50 øre dyrere enn Rema 1000 sine grillpølser som koster 39.50. Totalt er det likevel Bunnpris som kan friste med de laveste prisene.

Les også: - Krev pengene tilbake