Bli sett med brett

Forhandlerne anbefaler å bruke rundt 4.000 kroner på snowboard-pakken, hvis brettet skal vare en stund. Men snart er det salg.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide Reise melder om flott skiføre i landets skibakker. Har du tenkt å driste deg nedover fjellsidene på et snowboard? Hvis du aldri har prøvd før, kan det være en idé å leie brett for en dag.

For deg som skal kjøpe nytt brett, er det verdt å merke seg at prisene spriker mye. På samme måte som det lønner seg å velge pakkeløsninger når du kjøper skiutstyr, kan du spare tusenlapper på å gå for snowboardpakkene i stedet for separat brett, separate bindinger og støvler.

Utstyr som varer

Bli sett med brett

Prisen på en snowboardpakke (brett, bindinger og støvler) varierer fra 2.500 kroner til rundt 7.000 kroner. Barnepakker koster som regel rundt 2.000 kroner. Kjøper du delene separat, kan prisen fort bli rundt 10.000 kroner til en voksen. Husk å velge en pakke som passer for deg.

Mange lurer på hvor høyt de må gå i pris for å få utstyr som varer over påske. Tre forhandlere er enige om at rundt 4.000 kroner holder.

  • G-Sport, Oslo: For nybegynnere som ønsker et allsidig brett, anbefaler de en pakke av merke K2. Pakken koster 3.699 kroner. Har du kjørt en del, råder de ansatte kunden til å legge 300-500 kroner mer inn i prisen.
  • Intersport, Oslo: Her anbefaler betjeningen en pakke til 3.999 kroner for en nybegynner. Har du kjørt litt mer, anbefales en pakke som koster 4.999 kroner.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • White Water: - Den billigste pakken vi har hatt i år, koster rundt 5.000 kroner. Men vi er ikke blant de billigste butikkene, sier Henrik Rostrup som jobber i snowboard-butikken White Water i Oslo. Han anbefaler alle som skal bruke brettet mer enn en helg, å gi minst 4.000 kroner for en pakke.

Salg i sikte

Er 4.000 kroner i meste laget for lommeboken din? Trøsten er at det er salg i sikte, til og med før påske. I spesialforretningen White Water begynner salget om en måned. Forretningen Bikes and Boards annonserer salg med 30 prosent avslag i disse dager.

Henrik Rostrup hos White Water har ingen problemer med å anbefale salgsvarer.

- Det er mye moter og merker involvert i snowboardmiljøet. Mange vil helst ha de nyeste modellene, men det er ingenting galt med fjorårets modeller. Brett som er et par år gamle er fullt ut konkurransedyktige i bakken, sier Rostrup.

Koster å være kar

Snowboardere har sin egen mote. Her demonstrert av Lasse Andersen hos White Water. FOTO: INGVILD KJØDE
Snowboardere har sin egen mote. Her demonstrert av Lasse Andersen hos White Water. FOTO: INGVILD KJØDE Vis mer

Lasse Andersen som også jobber for White Water bekrefter at snowboardmiljøet er motepreget, og at det kan være dyrt å henge med.

- Kanskje legger du 10.000 kroner inn i selve utstyret. Så skal du gjerne ha riktige klær og riktig tilbehør. I tillegg kommer prisen for heiskortet, og kostnadene ved reising, overnatting og afterski. Prislappen passerer da fort 25.000 kroner på en sesong, sier Andersen

Klikker du på lenkene øverst til høyre får du vite hva du eventuelt trenger av ekstrautstyr, hvordan du finner det riktige utstyret og hva det koster å leie brett.