Går til <A HREF="http://www.bonytt.com/service/konkurranse.html" TARGET="_top">Bonytts hjemmeside </A><br />
kan du vinne oppussing av stuen til en verdi av 15.000 kroner<br />
Går til Bonytts hjemmeside
kan du vinne oppussing av stuen til en verdi av 15.000 kroner
Vis mer

Bli rik på premier

På Internett kan du delta i så mange konkurranser du bare orker. Og du kan vinne alt mellom himmel og jord.

Flybilletter, cruisereiser, kameraer, mobiltelefoner, PC´er, lommelerker, kinobilletter eller CD´er er bare noen av de premiene du kan kjempe om på Internett. Som regel trenger du bare å oppgi din adresse, samt svare på noen enkle spørsmål for å være med i trekning av flotte premier.

Vi ga fort opp å telle antall nettsteder hvor du finner konkurranser med premier eller gratis gjenstander av en eller annen art. Men vi kan gi deg noen tips til hvor du skal begynne. Før du begynner er det greit å være oppmerksom på forskjeller i norske og utenlandske spilleregler:

Kunnskapskrav i Norge

I Norge er det strenge regler for å arrangere konkurranser i forbindelse med markedsføring av produkter. Ifølge markedsføringslovens §5 om utlodninger, er det ikke tilstrekkelig å bare oppgi navn og adresse for å være med i en trekning. Konkurranser og lotterier må faktisk inneholde "oppgaveløsninger, eller andre prestasjoner fra lesernes side"for at de skal være lovlige.

Det vil si at det er forbudt med lotterier hvor kunde nummer en million får en premie, eller av typen "skriv navnet ditt på en lapp" så kan du være med i trekningen av en bil. I Norge kreves det at du bruker hjernen for å vinne noe. Mange bedrifter omgår denne regelen ved å lage utrolig lette spørsmål, eller enkle oppgaver for at flest mulig skal kunne delta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I USA er det derimot ingen restriksjoner på konkurranser, og det er også utstrakt bruk av kuponger som gir rabatt på ulike varer. Dette er forbudt, ifølge den norske markedsføringsloven, men på nettet er det vanskelig å hindre at utenlandske nettsteder gir norske borgere rabatt. DinSide fant også flere amerikanske nettsteder med konkurranser hvor du kan vinne produkter bare ved å oppgi din e-postadresse.

Her er noen gode oversikter over nettsteder der du kan vinne premier:

I Norge

  • Norsk konkurranseoversikt På denne oversikten finner du linker direkte til konkurranser, men også til andre oversikter over norske konkurransesteder.

  • Norske konkurranser er en privat hjemmeside der lesere blir oppfordret til å sende inn lenker til aktuelle konkurranser.

  • Blant godbiter her fant vi et nettsted der du kan vinne tur-retur reise Thailand. Siste frist for å delta er 1. oktober.

  • I Nettavisen kan du hver uke vinne fondsandeler for 1.000 kroner i DnB.

  • IT-avisen gir deg sjansen til å vinne Office 2000 fra Microsoft til en verdi av flere tusen kroner.

Svenske


Danske


Amerikanske