Bli påskebrun hjemme

PRISTEST: Vi fortsetter vår jakt på påskefargen. Sjekk hva det koster å bli brun i et solarium.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Etter påske gjelder det å komme på jobben med i alle fall et gyllent drag over ansiktet. Men det er slett ikke nødvendig å dra på fjellet for å få påskefarge.

Tidligere denne uka presenterte DinSide Økonomi sin live-test av selvbruningskremer. Vi fant at de ga til dels svært god effekt. Klikk her for å lese vår test av selvbruningskremer.

Store sprik

Det er ikka bare ekte sol som gir farge. Bilde: Anne Angelshaug.
Det er ikka bare ekte sol som gir farge. Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

Orker du ikke tanken på å smøre inn kroppen med fet krem flere dager på rad, kan solarium være et alternativ.

DinSide Økonomi sjekket prisene på soltimer i solstudio, og fant store forskjeller. Klikk på den øverste lenken i boksen til høyre for å se hvor mye du betaler i det dyreste i forhold til det billigste solstudioet.

Spar 400 kroner

Vi har tatt utgangspunkt i soltimer på 30 minutter i vår pristest. Vær obs på at 30 minutter under solrørene kan være alt for lang tid om du ikke har noen grunnfarge.

Ved det billigste solsenteret kostet en halvtime bare 20 kroner. I det dyreste kostet det tre ganger mer. Skal du ta en serie med 10 soltimer på 30 minutter, utgjør prisforskjellen mellom billigste og dyreste hele 400 kroner.

Sol rett hjem

Er hele familien ute etter sol på kroppen, kan det lønne seg å leie solarium. Flere senter leier ut solarium og kjører det rett hjem til deg. Å ha solarium hjemme i en måned, koster fra 1200 kroner og oppover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk på den nederste lenken i boksen til høyre for å sjekke hva det koster å leie solarium.

Solvett

Ekspertene strides om solarium er mer eller mindre skadelig enn vanlig soling. En svensk undersøkelse viser at solbading i solarier fører til økt risiko for ondartet hudkreft.

Uansett om solarium er farligere eller mindre farlig enn ekte sol, gjelder det å vise solvett i studio like mye som i friluft.

Utendørspåske

Har du tenkt å trosse mulighetene som ligger i solarium og selvbruning, og likevel tilbringe påsken i friluft? Da trenger du gjerne et par solbriller. Klikk her for å lese DinSides kjøpeguide til årets solbriller.