Bli opplyst til halv pris

Er du villig til å betale 70 prosent mer enn nødvendig for nummeropplysning?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisen for nummeropplysning på telefon er 70 prosent dyrere hvis du ringer 1880 (Current) enn hvis du ringer 1888 (Phonec).

Store prisforskjeller var også konklusjonen vi kom vi frem til da vi i begynnelsen av mai sjekket "det talentløse tallkaoset" til de fem opplysningsselskapene.

Rask gjør billig

Pass opp for dyr opplysning.
Pass opp for dyr opplysning. Vis mer

Denne gangen ble de fem testselskapene totalt oppringt 60 ganger.

Current brukte hele 105 sekunder på en av samtalene. Samme selskap klarte også en gang å hente frem opplysningene på 19 sekunder (da det gjaldt en annen person). Det sier litt om kvalitetsforskjellen i selskapet.

Prisforskjellen mellom disse samtalene er hele 13 kroner. Det lønner seg å sørge for at samtalen foregår effektivt, og at du veldig raskt får gitt kundekonsulenten relevante opplysninger.

Ved å klikke på lenken øverst ser du hvor mye det koster å ringe de enkelte selskapene per sekund.

Kvalitet

Kvaliteten varierer også mye fra operatør til operatør.

Phonec og Current var verst på lange svartider. I en lang rekke tilfeller måtte vi vente i over ett minutt før vi fikk svar. Alle de andre selskapene svarte innen få sekunder.

Current skilte seg også negativt ut ved å bruke svært lang tid på å finne telefonnumrene vi ba om. Den totale tidsbruken (for å finne de seks numrene) var 271 sekunder mot Phonecs tidsbruk på 159 sekunder.

Current presterte i tillegg å gi oss feil nummeropplysning en av gangene.

Men alle selskapene fikk problemer når vi ba dem finne mobilnumre med NetCom-abonnement.

Alle svartidene kan du se her.

....Og hvem som til slutt vinner testen, kan du lese her.

Ønsket konkurranse

I mai ga Post- og teletilsynet uttrykk for at konkurranse er ønskelig:

- Vi håper at konkurransen vil gi lavere priser. Men det går nok ennå litt tid før priskonkurransen slår helt gjennom, sier informasjonsdirektør i Post- og Teletilsynet, Anne Marie Storli.

Virkningene av konkurransen har dessverre uteblitt så langt. Fire av selskapene, nemlig Phonec, Current, Telenor og Easy Connect opererer med de samme prisene som i mai. SOL har satt ned prisen med ett øre per sekund, men det skyldes antagelig at Easy Connect har tatt over opplysningsnummeret til SOL.

Det er heller ikke flere selskaper som har meldt seg på nummeropplysnings-arenaen.

Billig og lettvint

Ønsker du å finne et billigere alternativ, kan det være lurt å benytte Telefonkatalogen - enten i papirversjon eller på nettet. Opplysningene er tilnærmelsesvis like de opplysningene 1881 har. Og de er helt gratis.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

EasyConnect har også etablert en samisk opplysningstjeneste på telefonnummer 1860. Denne opplysningstjenesten er ikke med i vår pris- og kvalitetstest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer