Bli ølagent på Ølbørsen

KUPP: I DinSides Ølbørs er det registrert over 600 norske skjenkesteder. Sjekk om ditt utested ligger inne, og hjelp oss å holde prisene oppdatert. Som ølagent er du også med i trekningen av fete premier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Lei av å betale overpris for de leskende dråpene?

Formålet med Ølbørsen er å gi ølelskere over hele landet en løpende guide over hvor du får kjøpt billig øl. Totalt ligger det inne over 600 registrerte skjenkesteder i Ølbørsen.

Det er imidlertid ikke alle prisene som vises nå. Vi trenger nemlig flere ølagenter som kan hjelpe oss med holde prisene oppdatert.

PREMIE: I løpet av neste uke vil vi derfor gi DVD-filmer eller bøker til tre av våre ølagenter - både nye og eksisterende agenter er selvsagt med i trekningen.

Hvor mye koster egentlig halvliteren?

Staten forsyner seg godt når det gjelder alkoholavgifter, men også utestedene tar sin del av kaka.

image: Bli ølagent på Ølbørsen

Slik blir regnestykket:


 • 75 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 14,52 kroner, alkoavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 28,19 kroner.

  Utestedets avanse blir her 46,81.-

 • 60 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 11,61, alkoholavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 25,28 kroner.

  Avansen for utestedet blir i så fall 34,72 kroner.

 • 25 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 4,84, alkoavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 18,51 kroner.

  Avansen for utestedet er her 6,49.-

 • Skummer

  For å komme fram til utestedets reelle fortjeneste, må du også trekke fra resten av utgiftene - for eksempel husleie, lønnskostnader og så videre. Størrelsen på disse utgiftene vil imidlertid variere fra utested til utested. Noe som gjør det vanskelig å anslå en felles utgiftspost. At enkelte utesteder skummer mer penger i egen lomme enn andre, er likevel klart.

  Klikk her for å se månedens foreløpige ølpriser

  Trykk her for å registrere deg som ølagent!

  Har du allerede registrert deg kan du logge inn her

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!