Bli muskelkonge hjemme

Du kan også få store muskler hjemme i stuen - eller på soverommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når målet er å trimme bort fett, eller å bli en muskelbunt, er det mange som velger å melde seg inn i et treningssenter.

Men hvorfor betale til griske treningskjeder, når du kan lage din egen treningsstue hjemme? Investeringene er kanskje til og med mindre enn du tror.

Billigere på sikt

Et hjemmetreningssenter kan fort bli billigere enn et medlemskap i et treningssenter. Ofte må du betale rundt 420 kroner for et månedsmedlemskap. Dette gir en årlig kostnad på 5.000 kroner.

image: Bli muskelkonge hjemme

Er dere to i husstanden som ønsker å trene, bruker dere altså 10.000 kroner per år.

For samme sum er det mulig å lage et enkelt, men effektivt og bruksvennlig treningssenter hjemme. På bare ett år er hjemmestudioet altså tjent inn.

Klikk på de to lenkene øverst til høyre for å se hva du trenger for å lage ditt eget treningssenter, og hvor mye det koster.

Hjemme eller borte?

Om du skal trene hjemme eller på et senter, er det naturligvis flere faktorer som avgjør.

For det første er det viktig at du har litt plass. Ett lite ekstrarom eller en kjeller er bra. For det er nok de færreste, spesielt kvinner, som synes at det er kult å ha treningsmaskinene i stuen.

Har du stort soverom eller gjesterom, kan det selvfølgelig også være et alternativ.

Ingen sovepute

For det andre må du finne ut av om du kan motivere deg selv til å trene hjemme. Noen er avhengig av å ”gå ut” for å få kroppen satt i sving. Å ha treningsmaskinene hjemme må jo ikke bli en sovepute.

Men når det er sagt: Hjemmetrening er ideelt for travle folk. Ingen bryr seg om lukkeloven – åpningstidene bestemmer du jo selv. Og det er ikke nødvendig å arrangere barnevakt. Du klarer begge ting på en gang.

Inviterer du venner, kjente og familiemedlemmer til å trene på ditt private treningsrom, lønner investeringen seg enda bedre.

Og så har du i tillegg fått treningskamerater med på kjøpet - det kan være en fordel den dagen motivasjonen ikke er helt på topp.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!