Bli golfspiller for 5000 kr.

Golfsesongen nærmer seg, og har du hang til grønne gressganger, rutete bukser og sko som sier klipp-klapp, bør du sjekke vår guide.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Golfsporten er blitt mer og mer trendy de siste årene. Fra at norsk golfsport hadde om lag 15.000 spillere i 1990, var det i år 2000 registrert om lag 80.000 aktive spillere, opplyser Norges Golf Forbund (NGF). Dette tilsvarer mer enn en femdobling de siste ti årene.

La det være sagt med en gang, golf koster penger. Men trenger du ikke å ha det hippeste utstyret, eller være medlem i den fineste golfklubben, er det ikke nødvendigvis dyrere enn andre sportsgrener. Velger du discountutgaven, kan du bli golfspiller for om lag 5-6.000 kroner. Velger du en av de dyreste, kan prislappen lett bli over 100.000 kroner.

Lyst på golf?
Lyst på golf? Vis mer

Hører du til blant de med en golfspiller i magen, får du her en guide til hvordan du kommer i gang.

Slik blir du golfspiller

Ønsker du å bli golfspiller, må du få deg et grønt kort. Dette betyr at du må bestå en teoretisk og en praktisk prøve. For å bestå den teoretiske prøven, må du gå på et ni-timerskurs. Kurset avsluttes med en times skriftlig prøve.

- Det stilles ingen krav til opplæring før den praktiske prøven. Likevel er det vanlig at folk går til praktisk opplæring. Det er nødvendig å trene en del for å bestå den praktisk prøven, sier Anna Dønnestad, faglig leder i NGF.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dønnestad tilbyr de fleste norske golfklubbene teoretisk og praktisk opplæring. På vinteren er det mulig å begynne på opplæringen i et innendørs treningssenter.

Ønsker du finne den klubben som er nærmest der du bor, kan du søke på hjemmesiden til Norges Golf Forbund.

Golfsporten baserer seg på handicap-reglene. Les mer om reglene ved å klikke på lenken øverst til høyre.

Prisen du må betale

- Det er ganske store forskjeller på prisen for å ta grønt kort hos de ulike golfklubbene i Norge, sier Anna Dønnestad.

Ifølge Dønnestad kan man forvente at en samlet opplæringspakke vil komme på om lag 2-3.000 kroner. Et greit golfsett for begynnere vil koste om lag 2.000 kroner.

Når du har bestått prøvene, må du melde deg inn i en klubb før du kan begynne å spille. Prisene på medlemskap varierer veldig mye.

Ifølge Anna Dønnestad koster det billigste medlemskapet om lag 800 kroner per år. I de dyreste klubbene kan prislappen være mer enn 100.000 kroner.

Det er ikke slutt på pengesluket når du har meldt deg inn i klubben. For å få lov til å spille på en golfbane, må du betale en såkalt ”greenfee”. Avhengig av kvaliteten på golfbanen er prisen for greenfee mellom 100 og 500 kroner per spillerunde. Prisen avhenger også av om du er medlem eller ikke på den pågjeldende golfbanen.

I løpet av våren vil vi komme tilbake med en omfattende pristest,
som viser hva det koster å melde seg inn i ulike norske klubber. Følg med på DinSide.