Bli bensinrapportør - vinn premie

Våre trofaste bensin- og dieselrapportører gjør en formidabel jobb - men vi ønsker oss enda flere.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fabelaktig flinke

Mer vil ha mer. Slik er det dessverre ofte. Og slik er det også hos oss her i DinSides økonomiredaksjon.

Vi har nemlig en helt fantastisk gjeng som gjør en helt fantastisk jobb - år ut og år inn. Tenk bare på de nesten 40.000 bensin- og dieselprisene som rapporteres inn til oss hvert år. Bak hver pris står en person.

Trykk her for å se prisforskjellene på drivstoff fra kjede til kjede det siste året.

Vinn premie

Men vi ønsker oss altså enda flere. For flere priser betyr mer informasjon, bedre statistikk - og større mulighet til å skape prispress i drivstoffmarkedet.

Flinke rapportører hjelper med å kutte drivstoffprisene. Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer


Derfor starter vi nå en ordning med å dele ut en premie til den mest effektive rapportøren hver måned. Etter hver månedsslutt vil vi gjøre status, og premiere den personen som har rapportert inn flest priser. Vedkommende vil i premie få et årsabonnement på bilbladet Autofil. Autofil sponser sammen med DinSide noen av abonnementene.

Slik gjør du

Ønsker du å bli rapportør, og få mulighet til å vinne den månedlige premien, registrerer du deg her:

Registrering for nye rapportører.

Du velger brukernavn og passord, samt de stasjonene du vil rapportere fra, og får en egen rapportside i løpet av ett minutt. Du kan også sende bensinpriser rett inn i vår database og ut på internett ved hjelp av en sms-melding.

Når brukerne logger seg inn på rapporteringssiden, vil de få denne forklaringen på hvordan de kan rapportere via SMS:

Du kan også rapportere priser via sms-meldinger fra mobiltelefonen din. Hver stasjon har en unik kode som består av to tegn. Denne koden ser du nedenfor. Du skriver en melding som begynner med "DS B" for oktan 95 eller "DS D" for diesel og sender den til 1986.

For eksempel har Jet-stasjonen i Osloveien 21 på Hønefoss koden AW. Om du kjører forbi og observerer at Jet-stasjonen tar 8,24 kroner for en liter 95 oktan, sender du meldingen DS B AW 8,24 til telefonnummer 1986. Kostnaden for meldingen avhenger av sms-prisen hos din mobilleverandør.

Vil du rapportere flere stasjoner i samme melding, så bare føy dem på: DS B AW 8,24 BM 8,31 DF 8,74 (De to siste er prisene for Essostasjonen i Røakrysset i Oslo og Essostasjonen på Vik i Hole).

Selve internettsidene oppdateres hvert 10. minutt, og da vises også de nye prisene.

Hvis du allerede er registrert som rapportør:

Innlogging til bensinprisdesken.

En viktig jobb

Vi har stor tro på at bensin- og dieseloversiktene har en betydning. Fordi de på en enkel og grei måte viser hvor store prisforskjeller det er fra stasjon til stasjon. Ingen er jo i tvil om at en liter bensin 95 oktan er det samme, uansett om det er Shell, Jet eller Statoil som selger den. Disse omfattende oversiktene skaper konkurranse - og prispress. Noe som er bra for forbrukere som i forveien betaler (alt for) mye for drivstoffet.


Og argumentene om at "så kan man jo bare ta bussen eller toget", må man nok lenger ut på landet med. For i dette langstrakte landet er det ofte ikke andre muligheter enn bilen. Og som om det ikke var galt nok - ofte er prisene på drivstoff enda høyere i distriktene, fordi det er dyrere å transportere den dit. Derfor kunne vi godt ønske oss enda flere rapportører fra distriktene. Kanskje det også ville skape mer konkurranse i disse områdene?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prislistene er i tillegg grunnlag for mange viktige oversikter - for hør bare hva listene jevnlig brukes til å finne svar på:

  • Hvilken kjede er dyrest, og hvilken er billigst?

  • Hvilken enkeltstasjon har i gjennomsnitt hatt de billigste og dyreste prisene?

  • Hvilke prisendringer har det skjedd de seneste månedene eller årene?

  • Hvilken dag er det billigst å tanke - og hvilken dag er det dyrest?
Er det nødvendig med flere gode argumenter? Bli rapportør, da vel...

Registrering for nye rapportører.