Bli bensinagent for DinSide!

Vil du hjelpe oss med bensinpriser, får du brukernavn og passord i bensindesken og kan selv publisere priser på DinSide hele døgnet.

Kan du se en bensinstasjon fra skrivebordet ditt eller arbeidsplassen hjemme? Kjører du daglig forbi en eller flere bensinstasjoner? Jobber du kanskje selv på en bensinstasjon? Da vil det ikke koste deg stort å være med på DinSides bensinprisdugnad. Du melder deg nå pr. epost og oppgir hvilken stasjon du vil følge. Vi sender deg brukernavn og passord til din egen side i bensinprisdesken. her ligger "dine" stajoner. Dette lar deg publisere direkte til internett. Når du har lagt inn priser her, vil de automatisk vises i bensinprislisten i løpet av ti minutter.

Ut av Østlandet

DinSide har vært så heldig å få ivrige rapportører til vår bensinprisliste i flere byer og tettsteder på Østlandet. Vi har såvidt noen stasjoner i Bergen også, men ellers er øvrige landsdeler for tiden ikke representert. Så om du sitter i Trondheim, Stavanger, Tromsø eller et annet sted i landet og har lett tilgang til lokale priser, hvorfor ikke delta?

Vi ville selvfølgelig også gjerne hatt kontakt med noen som jevnlig kjørte mellom byene, og som kunne rapportert stasjonene langs de mest trafikkerte landeveiene.

Ingen forpliktelser

Om du melder deg som rapportør, binder du deg ikke til å holde "din" stasjon oppdatert til enhver tid. Hver gang du går inn på bensinprisdesken og oppdaterer prisene, vil du oppgi klokkeslettet da observasjonen ble foretatt. Høyere ambisjoner har vi foreløpig ikke: Vi vet at prisen var 8,67 kroner klokken halv åtte, ikke hva den er nå (men som regel holder observasjonene noen timer).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du behøver heller ikke å rapportere hver dag. Målet er å få så mange rapportører at mange stasjoner blir fulgt av flere forskjellige personer.

Kjedene vil ikke

Bensinstasjonkjedene reklamerer gjerne for sin virksomhet, men kjerneprisene vil de ikke snakke så alt for mye om. Ingen kjeder DinSide har vært i kontakt med har ønsket selv å oppdatere bensinprisene. Årsaken er naturligvis at alle tjener på at det er en uopplyst majoritet der ute som alltid fyller på første og beste stasjon. Om hele befolkningen satt på hele prisbildet via internett, ville dette skjerpe konkurransen.

Du har sikkert selv kjørt forbi bensinstasjoner fordi du syntes prisen var for høy, bare for å oppleve at de etterfølgende stasjoner har enda dyrere bensin.

Kjedene har selv rapportører som gir dem hele prisbildet minst en gang i døgnet. Men de ønsker ikke at du som kunde skal ha samme informasjon. De tjener på at de vet noe du ikke vet. DinSide forsøker å reise en "motmakt" til dette.

Bare æren

DinSide betaler ikke bensinrapportørene noe. Likevel er ikke dette noe prosjekt som gir oss noe overskudd idag. Et mulig overskudd ligger et stykke frem i tid, og vi tror uansett ikke dette vil kunne bli stort. Til det har vi investert for mye i programvare og har for mye administrasjon av innsamlingen.

Det er derfor vi er freidige nok til å be om denne tjenesten uten å tilby noen gjenytelse. Skjønt helt tomhendte skal ikke våre rapportører bli. Vi starter snart opp en ordning med månedlig utlodning av småpremier. Litt større premier kan det også vanke på dem som vil oppdatere bensinpriser pr. mobiltelefon - en mulighet som blir igangsatt om en ukes tid.