Blås i Skattedirektoratet!

Skattedirektoratet sier at du skal bruke den vedlagte innebtalingsblanketten ved betaling av restskatt. Har du telefonbank eller internettbank kan du blåse i dette, husk bare på to enkle ting.

Er du en av mange som bruker telefon- og eller internettbank? Du skal vite at dette ikke er lov, det sier i hvert fall Skattedirektoratet til DinSide. Men blås i hva direktoratet sier, bare gjør det – det går greit, husk bare på et par viktige ting.

Ønsker du å unngå rente på restskatten må du som kjent betale inn beløpet innen 30 april. Men det gjelder bare hvis du bruker den vedlagte innbetalingsblanketten. Ønsker du å betale gjennom telefonbank eller internettbank (som ikke er lov, men går greit allikevel) må du passe på to ting:

  • Husk riktig kid-nummer
  • Husk å foreta transaksjonen innen 28 april
Trår du feil på ett av disse punktene blir betalingen registrert for sent og du risikerer renter på restskatten. Skatteetatens datasystemer bruker opp til to døgn på å registrere elektroniske innbetalinger, og siden fristen er 30. April, må de som betaler elektronisk beregne to dager ekstra.

- Ifølge lovverket er det ikke lov å betale restskatten med annet enn den vedlagte blanketten fra skatteetaten, sier daglig leder Per Lyng, ved skatteoppkreveren i Tønsberg til DinSide.

Men det er allikevel ikke nore problem for skatteoppkreveren dersom den som betaler sørger for at kid-nummeret er riktig og at transaksjonen foretas senest 28 april.

- Da er du rimelig sikker på at betalingen blir registrert korrekt og i tide i våre systemer, sier Lyng.

Han opplyser at en stor del av skatteyterne i Tønsberg betaler sin restskatt via telefonbanker eller internettbanker.

Men intet ansvar ved feil

DinSide gjør imidlertig leseren oppmerksom på at dersom problemer skulle oppstå som følge av elektronisk betaling av restskatten, så har skatteetaten intet ansvar. Lovverket og forskriftene sier nemlig klart at det er blanketten som skal benyttes.