Blakke raddiser, eller silkeramp?

SKATT: Ekte radikalere skal per definisjon være i opposisjon til det etablerte. Men tror du alle selverklærte radikale lever et liv på fattiggrensa tar du feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slitte islendere til tross. Det er ikke alle selverklærte raddiser som lever opp til slagordet om at godene skal deles. En gjennomgang av 20 kjente radikale - eller gammelradikalere - viser at mange av dem nyter en inntekt godt over gjennomsnittet.

Ekte vare

Men de ekte raddisene finnes ennå. Yrkesdemonstranten Stein Lillevolden står oppført med stusselige 156.900 i inntekt for 2002. Han er i hvert fall ekte, og kan med god samvittighet le godt av alle silkerampene.

Det skader ikke med penger

Ellers ser det ut som om det er helt greit å være idealist når du har finansene i orden. Kanskje er det islenderen som har begynt å klø?

Gammelkommunisten Egil Drillo Olsen gjorde gode penger som fotballtrener, og troner øverst på formuesoversikten. Han tar også en god andreplass om vi sorterer etter inntekt. Ellers kommer LO-pampene godt ut, kanskje de har noen betalte styreverv likevel?

Trykk her for å gå rett til DinSides skattesøk

Trykk på "formue - inntekt - og skatt" for å sortere tabellen.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!