Lokker salgsplakatene en ribbet januar-lommebok? <br />
FOTO: DAG Y. DAHLE
Lokker salgsplakatene en ribbet januar-lommebok?
FOTO:
DAG Y. DAHLEVis mer

Blakk på januarsalg

Paradoksalt nok finner du de beste salgene i årets magreste måned. Må du vente på neste salg, eller finnes det håp for en tom lommebok?

Du er blakk, full av ribbefett og i det hele tatt ganske ”mettet”. Fristes du likevel av januars store og glinsende salgsplakater? Januarsalget startet allerede i romjula, omtrent rett etter at fullpris-julegavene var pakket ut.

Så å si alle forretninger opererer med salg i januar. Det varierer hvor lenge salget varer. Avslagene i januarsalget kan være på opptil 50 prosent. Kjøper du møbler eller brune- eller hvitevarer, kan det være tusenlapper å spare på å handle i januar.

Best salg i januar

- Vi har opptil 40 prosent avslag på møblene våre, men i hovedsak er prisreduksjonen på rundt 20 prosent, sier administrerende direktør i møbelkjeden Skeidar, Nils Sund.

Hos Elkjøp selger de noen typer mobiltelefoner til 1 kroner per stykk, mens hvitevarene er nedsatt med rundt 15 prosent.

Ifølge Nils Sund i Skeidar er januar den beste salgsmåneden, noe som tyder på at nordmenn ikke lar seg stoppe av tomme lommebøker.

- Mange har oppdaget mulighetene for kredittkjøp, og benytter seg av dem. I januar merker vi hvert år en klar økning i bruk av Skeidarkortet, sier Sund i Skeidar.

Har du selvdisiplin?

Velger du å gjennomføre januarhandelen på kreditt, gjelder det å velge den avbetalingsformen som gir lavest mulig effektiv rente. DinSide har tidligere sammenlignet de ulike avbetalingsmulighetene, og vi fant at kjøpekort er billigst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du har såpass god økonomi (og selvdisiplin) at du kan bruke kjøpekortene riktig, kan du faktisk leve godt på kreditt. På de fleste kjøpekort kan du nemlig få rentefri betalingsutsettelse, mot at du betaler et etableringsgebyr. Betaler du gjelda di før renta begynner å løpe, har du i de fleste tilfeller sikret deg et billig lån.

Bedre lykke neste gang

Er du lite lysten til å friste lykken med avbetalingskort? Alternativet for de blakke, er å telle ned dagene til neste salg.

Du må for øvrig vente en stund . Hos Skeidar og Elkjøp kommer det neste store salget først i august. Ikke alle forretninger opererer med like store avslag i august som i januar. En ny trend er salg også i juni/juli, rett etter at skattepengene er utbetalt.