Black Friday-salg i amerikanske nettbutikker

Men husk å regne med frakt, toll og moms i prisene før du bestiller.

Black Friday er amerikanernes store handledag, som også gir lave priser til norske netthandlere. Foto: All Over Press
Black Friday er amerikanernes store handledag, som også gir lave priser til norske netthandlere. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag 23. november er det Black Friday i USA, som er en av landets virkelig store shoppingdager. Dette gir utslag i ekstra gode tilbud på alt fra klær til elektronikk i de amerikanske butikkene.

LES OGSÅ:

Går du på nett i løpet av morgendagen, kan også du nyte godt av amerikanske, lave priser fredag - så lenge du passer på at du faktisk kan få sendt varen til Norge.

>> Regne ut priser til norske kroner? Bruk DinSides valutakalkulator

Slik får du tilsendt varer fra USA

Nordmenn nyter godt av en sterk krone for tiden, som også gir mye for pengene i amerikanske dollar. Onsdag viste valutakursen fra Norges Bank at 1 dollar tilsvarer 5,73 kroner, som historisk sett er en meget gunstig kurs.

I tillegg er prisnivået i USA jevnt over lavere, som med ekstra tilbud fredag kan gi noen gunstige kjøp.

Dette forutsetter for det første om den aktuelle nettbutikken sender varer til Norge. Hvis ikke fins det alternative måter å få tilsendt varene på.

En mulighet er bruk av frakttjenesten JetCarrier, som oppretter en amerikansk postadresse til utenlandske shoppere, for så å sende varen videre til rette vedkommende. Men ikke alle nettbutikker tillater bruk av denne tjenesten.

Hjelper til med bestilling

Da kan tjenesten USA-Scandinavia.com være et alternativ, som DinSide omtalte nylig. Bak tjenesten står Bente Fajardo, som mot en prosent av varekjøpet i provisjon hjelper kunder med hele bestillingen.

– Vi kan hjelpe med dette, men da må kundene bestemme seg veldig fort og betale med en gang slik at de kan få utnyttet de gode prisene. Noen butikker har kun et lite antall av hver vare, så da er det viktig å bestemme seg fort, sier Bente Fajardo til DinSide.

Les også: Så raskt og billig kan du gjøre unna julegavene på én dag

Kan være mye å spare

Flere amerikanske nettbutikker annonserer salg, som i enkelte tilfeller starter allerede ved midnatt amerikansk tid. Dette betyr at nordmenn vil kunne sjekke ut prisene fra rundt sju-åtte tiden fredag morgen.

For eksempel lokker kleskjeden Gap med 60 prosent avslag på alle varer, mens Macy´s starter nettsalget innen en rekke produktkategorier allerede torsdag.

Uansett må du huske å ta med eventuell frakt i regnestykket, og legge til norsk merverdiavgift og tollavgift når du skal finne ut hva prisen blir for deg. Bruk DinSides netthandelskalkulator for å finne ut totalkostnaden for varen.

Her kan du finne flere utenlandske nettbutikker som har Black Friday-salg.

Les også: Angre på varene i et halvt år? Det får du i denne nettbutikken

Black Friday i Norge

Også enkelte norske butikker varsler at de vil tilby lavere priser på enkelte varer i forbindelse med Black Friday.

Dette gjelder blant annet Komplett.no, MPX.no, KomplettHome.no, Elkjøp og Apple.no. DinSide vil tidlig fredag gi sin vurdering av de norske tilbudene, og si noe om dette er gode kjøp både i forhold til vareutvalg og prisavslag. Så det er bare å følge med!