Når amerikanerne våkner i dag, bugner butikkene av ekstra gode tilbud. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Når amerikanerne våkner i dag, bugner butikkene av ekstra gode tilbud. Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Black Friday i USA

Nyt godt av de amerikanske tilbudene.

USA gjør seg klar til en av årets store shoppingdager, og også du kan nyte godt av tilbudene. I dag er det Black Friday, tradisjonelt en av de viktigste dagene i året for den amerikanske handelsstanden.

I forbindelse med Black Friday kjører mange butikker egne tilbud og kampanjer. Den amerikanske økonomien er svært hardt rammet av finanskrisen, men så var det også i USA at problemene startet. Forventningene til årets tilbud er store. Handelsnæringen har insentiver til å sette ned prisene ekstra mye for å komme folk i møte.

Grisebillig jul i New York

Mange amerikanere har antakelig tenkt seg til Apple Store på Fifth Avenue NY i dag. Heisen fører deg ned til gigantbutikken under bakken. Foto: Apple
Mange amerikanere har antakelig tenkt seg til Apple Store på Fifth Avenue NY i dag. Heisen fører deg ned til gigantbutikken under bakken. Foto: Apple Vis mer

Hvorfor gå glipp av de gode tilbudene? Noen av dem er bare tastetrykk unna. Husk at det er minst seks timers tidsforskjell til USA. Det betyr at du kan kjøpe deg litt tid - selv om de ivrigste netthandlerne nok er i gang allerede.


Dette må du huske når du handler fra utlandet1) Sjekk om nettbutikken faktisk sender til Norge før du går inn og handler noe. Hvis butikken ikke sender ut av USA, finnes det måter å løse dette på. Med tjenester som JetCarrier.com kan du opprette en fiktiv adresse i USA der noen tar hånd om pakken og sender den videre til deg.

2) Sjekk hva prisen faktisk blir hvis du må legge på toll og merverdiavgift. Dette kan du enkelt finne ut med DinSides importkalkulator. Ønsker du å bytte varen, må du være forberedt på at det kan ta lang tid å få tilbake eventuell moms og toll som du har betalt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva står dollaren i akkurat nå? Sjekk med vår valutaomregner!

3) Sjekk leveringstiden og om butikken tar noe ekstra for å sende varen. Skal det du kjøper frem til jul? Undersøk når det vil være fremme hos deg i Norge. DinSide opplever at varer ofte blir stående i kø for tollekspedering. Beregn derfor noen ekstra dager til dette.

Apple.com er blant de som har drevet hemmelighetsfull annonsering i forkant av Black Friday.
Apple.com er blant de som har drevet hemmelighetsfull annonsering i forkant av Black Friday. Vis mer


Apple Store i Norge opererer også med "Black Friday" i dag.

Nettbutikken som knuser konkurrentene