Bilselgeren - lurer han deg ?

Her kommer noen spørsmål en bilselger kan spørre deg. Vi gir deg en oversettelse samt noen gode råd om hva du bør gjøre.

Selger: -Er du klar for å kjøpe bil idag?

Oversettelse: Jeg vil kartlegge ditt potensial som kjøper. Hvor seriøse er dine planer om å kjøpe bil? Er du den typen person som kan ta en slik avgjørelse alene, eller trenger du hjelp fra kone, samboer eller venner?

Tips: Du kan gjerne fortelle bilselgeren at du er her fordi du vurderer å kjøpe en bil. Spør om selgeren kan vise deg ulike modeller og samtidig fortelle litt om styrkene og svakhetene til bilene. Alternativt kan du spørre om selgerens navn, og si at du ønsker å titte litt rundt.

Gi selgeren et løfte om å komme tilbake, dersom du ønsker hjelp eller informasjon. Vær høflig, og husk at kjøpeprosessen også er en sosial prosess. Dersom selgeren liker deg, er det større muligheter for å få et godt tilbud senere.

Selger: -Har du vært hos andre forhandlere eller sett på noen andre merker?

Oversettelse: Er vi det første stedet du har vært og skal du til noen andre etterpå? Er det noen merker eller modeller jeg kan anbefale deg å se bort fra?

Tips: En selgere vil jobbe hardere dersom han får vite at du vurderer å gå til andre forhandlere eller se på andre merker. Selv om du kanskje allerede har bestemt hva slags bil du skal ha, bør du være sparsom med å gi denne informasjonen videre.

Et viktig forhandlingskort ligger i å gi inntrykk av at du kommer til å gå til en annen forhandler, eller kjøpe et annet merke dersom ikke selgeren finner noe til deg. Da kan selgeren tror at du vil gå din vei når som helst hvis ikke salgsprosessen er tilfredsstillende.

Selger: -Hva slags bil kjører du nå?

Oversettelse: Hvor mye brukte du på den bilen du har idag? Er det første gang du skal kjøpe bil? Kommer du til å gå opp i pris på din neste bil?

Tips: Å svare på spørsmål om din nåværende bil er til stor fordel for selgeren.
Det blir lettere å kartlegge hvilken salgsmetode som passer best, og å analysere dine økonomiske forutsetninger for nybilkjøpet.

Vurderer du å bytte inn din gamle bil, lønner det seg derimot ikke å nevne dette før prisen på en nybil er ferdigforhandlet. Innbyttebiler er ikke alltid attraktivt for bilforhandlere, og det er større sjanse for at du kan få en god pris for den ved privat salg.

Selger: Vil du høre om våre finansieringsmuligheter?

Oversettelse: Vil det være større sjanse for at du kjøper et bil hos oss dersom jeg gir deg en gunstig finansieringsplan?

Tips: Det er smart å undersøke finansieringsmuligheter og kostnader i andre banker og låneinstitusjoner før du går til en bilforhandler. Mange forhandlere kan gi konkurransedyktige tilbud på billån, og dersom du har gjort hjemmeleksen din kan du prute på dette tilbudet ved å vise til sammenligninger med andre.

Selger -Hvis denne prisen blir godkjent av min sjef, er du da klar til å gjøre et kjøp idag?

Oversettelse: Kan jeg bruke denne prisundersøkelsen for å få deg nærmere håpet om å kjøpe en bil?

Tips: Ditt mål er å finne ut hvor flink selgeren er til å gi deg best mulig pris på en bil. For å få til det, trenger du ikke å akseptere noe. Du kan si at du er ute for å samle inn de beste tilbudene. Hvis selgeren sier at han/hun ikke kan gå lavere, skriv ned prisen du vil ha på en lapp sammen med ditt telefonnummer, og gi det til selgeren før du går.
Dersom det fortsatt er muligheter for å komme ned i pris, vil selgeren gjøre dette og kontakte deg. Hvis ikke, vet du hvor lavt de var villige til å gå og kan komme tilbake senere, eller dra til en annen forhandler.