Billigste tannkremer best

En stor svensk tannkremtest viser at de billigste tannkremene i Norge er de beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges Provnings- og Forskningsinstitut har testet 30 tannkremer på det nordiske markedet og 11 av disse selges i Norge. Pepsodent Super Fluor er vinner av testen, men Pepsodent selges ikke lenger her i landet. Derfor må vi nedover på listen for å finne den beste norske, faktisk helt til 9. plass. Der finner vi EuroShopper + Fluoride.

Tannkremen selger så dårlig at den nå skal fjernes fra butikkhyllene. Likevel er den best i test blant de norske, og desidert billigst på pris, skriver

Tannkremene i undersøkelsen ble testet for:
- Hvor godt de rengjør tennene
- Hvor mye riper de lager i tannemaljen
- Hvor godt kremene tilfører tennene fluor

Aquafresh Plus, Colgates Junior Superstar og Solidox Total er i følge testen best til å rengjøre. Colgate Total, Colgate Junior Superstar, Solidox Digimon og apotektannkremen Oral B. lager like få riper som EuroShopper.

Men ingen slår vinneren i å tilføre tennene den forebyggende fluoren. Det er nettopp den gode fluortilførsel som gjør at EuroShopper får sammenlagt seieren blant de norske tannkremene.

Billigst er best
De to beste norske tannkremene i testen er også de billigste. EuroShopper koster en fjerdedel av hva den dyreste, Colgate Sensation Whitening, gjør.

- Prisforskjellene skyldes kvalitetsforskjeller. Det er klart en tannkrem som knapt markedsføres, blir billigere sier markedssjef Thomas Hovde i Colgate- Palm olive Norge AS til VG.no. Hovde hevder også at Colgate Sensation Whitening gjennomsnittlig er billigere enn hva testen viser.

Taperne kritiske til undersøkelsen
Denivit og Zendium Classic er taperne i testen. Kjemiansvarlig Britt Johanson ved Henkel Norden i Stockholm (Denivit) og markedsansvarlig Jørn Falk ved Blumøller i Odense (Zendium) er overrasket over resultatet, og kritisk til den svenske testmetoden.

Mozon.no, 11.12.01

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!