Billigste tannkremer best

En stor svensk tannkremtest viser at de billigste tannkremene i Norge er de beste.

Sveriges Provnings- og Forskningsinstitut har testet 30 tannkremer på det nordiske markedet og 11 av disse selges i Norge. Pepsodent Super Fluor er vinner av testen, men Pepsodent selges ikke lenger her i landet. Derfor må vi nedover på listen for å finne den beste norske, faktisk helt til 9. plass. Der finner vi EuroShopper + Fluoride.

Tannkremen selger så dårlig at den nå skal fjernes fra butikkhyllene. Likevel er den best i test blant de norske, og desidert billigst på pris, skriver

Tannkremene i undersøkelsen ble testet for:
- Hvor godt de rengjør tennene
- Hvor mye riper de lager i tannemaljen
- Hvor godt kremene tilfører tennene fluor

Aquafresh Plus, Colgates Junior Superstar og Solidox Total er i følge testen best til å rengjøre. Colgate Total, Colgate Junior Superstar, Solidox Digimon og apotektannkremen Oral B. lager like få riper som EuroShopper.

Men ingen slår vinneren i å tilføre tennene den forebyggende fluoren. Det er nettopp den gode fluortilførsel som gjør at EuroShopper får sammenlagt seieren blant de norske tannkremene.

Billigst er best
De to beste norske tannkremene i testen er også de billigste. EuroShopper koster en fjerdedel av hva den dyreste, Colgate Sensation Whitening, gjør.

- Prisforskjellene skyldes kvalitetsforskjeller. Det er klart en tannkrem som knapt markedsføres, blir billigere sier markedssjef Thomas Hovde i Colgate- Palm olive Norge AS til VG.no. Hovde hevder også at Colgate Sensation Whitening gjennomsnittlig er billigere enn hva testen viser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taperne kritiske til undersøkelsen
Denivit og Zendium Classic er taperne i testen. Kjemiansvarlig Britt Johanson ved Henkel Norden i Stockholm (Denivit) og markedsansvarlig Jørn Falk ved Blumøller i Odense (Zendium) er overrasket over resultatet, og kritisk til den svenske testmetoden.

Mozon.no, 11.12.01