Billigst til mobil

Med både lokal og fjerntakst er prisene for samtaler fra stasjonære telefoner nå så like, at det for mange nesten ikke blir bryet verdt å skifte mellom telefonoperatørene. Men det er inntil 14 ganger så dyrt å ringe til mobiltelefon, og prisene er stadig svært forskjellige.

Kanskje velger du ikke telefonleverandør etter prisene til fast telefon innenlands lenger. Så lenge Telenor priser nettleien til andre teleoperatører som de gjør nå, ser det ut til at prisene blir liggende på nivå med Telenors og like under. Men fortsatt kan du hente mye i form av lavere samtaletakster dersom du ringer mye til mobiltelefon og utlandet. 4729 TARGET="_top">Vårt eksempel gjelder samtaler til mobil, og viser at det ikke skal mye til før du sparer tusenvis av kroner årlig.

Langt dyrere enn til fasttelefon

Mange hjem har etterhvert tatt i bruk mobiltelefonen som en selvfølgelig del av hverdagen. Etterhvert er det mange som kun er tilgjengelige på mobiltelefon. Uansett grunn: For mange utgjør samtaler til mobiltelefon nå en stor del av telefonregningen. Ikke bare på grunn av tiden disse samtalene tar, men også fordi det er langt dyrere å ringe til mobil enn til fasttelefon. Mens du betaler mellom 13 og 22 øre til fasttelefon avhengig av tidspunkt og leverandør, må du på det meste betale 14 ganger mer per minutt for å ringe fra fasttelefon til mobil.

Mobilleverandørene dyrest

Velger du riktig leverandør av fasttelefon, viser vårt eksempel at du kan spare mer enn tusen kroner i året på samtaler til mobiltelefon.
Velger du riktig leverandør av fasttelefon, viser vårt eksempel at du kan spare mer enn tusen kroner i året på samtaler til mobiltelefon. Vis mer

Både Telenor og NetCom leverer både mobiltelefonabonnement og fasttelefon. Og begge skiller mellom samtaler fra fast til mobiltelefon i eget selskap, og fra fast til mobiltelefon i konkurrentens selskap. Men det morsomme er at med ett lite unntak, er ingen av dem billigst til verken egne eller konkurrentens mobilabonnenter. Faktisk er Telenor kun såvidt passert av NetCom når det gjelder å være dyrest til Telenor mobil. Og selvsagt er Telenor aller dyrest på samtaler til NetCom mobil. Unntaket er at du hos NetCom kan velge ett av selskapets mobilabonnenter (ett nummer), som du kun betaler 99 øre for å ringe til. Det er suverent lavest pris selv om NetComs oppkoblingsavgift er langt høyere enn hos de andre operatørene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre er billigst

De andre selskapene skiller naturlig nok ikke på prisen. Der betaler du det samme uansett om du ringer til Telenors eller til NetComs mobilabonnenter. Og med priser som er fra 26 øre (fra Privatel til Telenor Mobil) til 44 øre (fra Privatel til NetCom Mobil) lavere enn dyreste pris til mobil, er det sannelig penger å spare ved å benytte billigste leverandør til mobil. Og som du ser ovenfor, er billigste operatør til mobil det lille selskapet Privatel. Denne operatøren må riktignok se seg slått med åtte øre av Jancos tilbud til kunder med rabattprogrammet ti på ti. Men Jancos telefonløsning er ikke tilgjengelig for alle.

Samtaler til mobil
SelskapStartavgiftPris til Telenor Mobil per minuttPris til NetCom mobil per minutt
Telenor45169187
NetCom*60169154 (* 99 øre til ett valgt nummer)
Privatel45143143
Teleman45148148
Tele245149149
Janco40150150
Telia45150150
Prisene er oppgitt i øre. Prøv selv med DinSides telefonkalkulator! Vær klar over at Janco og Telenor har fordelsprogrammer som kan gi en lavere pris enn selskapene står oppført med her. Se telefonkalkulatoren.