Billigst mulig påskebensin

Bensinprisene har steget siden nyttår, men forsatt er det mye å spare på å velge riktig stasjon.

Mange bruker bilen når de skal kjøre ut av byen, og opp på påskefjellet. For ikke å gjøre ferien dyrere enn nødvendig, gjelder det å fylle opp bensintanken på billigste stasjon.

Billigste stasjon i ditt område finner du på DinSides bensinprisliste.

Dyrere etter nyttår

Siden nyttår har bensinprisene steget en del. Etter avgiftskuttet på 54 øre i januar, lå bensinprisen ved de fleste stasjoner på under ni kroner literen. De siste ukene har det vært bare et fåtall stasjoner under ni kroner literen på vår bensinprisliste.

Klikk her for å lese mer om bensinprisene i januar.

- Det er internasjonale forhold som gjør at bensinprisene har steget den siste måneden. Veiledende pris for stasjonene er nå 10, 09 kroner, sier Irene Lindstrøm som er informasjonssekretær i Norges Automobil Forbund (NAF).

Tank i Oslo

Ut fra vår bensinprisliste er det lite som tyder på at det lønner seg å vente med å tanke til du er ute av byen. De billigste stasjonene på dagens liste ligger i Oslo og Stavanger.

Men det er ikke likegyldig hvilken stasjon du velger innad i Oslo. Billigste stajon i Oslo er Rema på Hauketo som tar 8,89 kroner literen. Dyreste stasjon i Oslo (på vår liste) tar 10,09 kroner literen. Det vil si at du sparer 1,20 kroner literen på å velge den billigste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut fra vår liste er stasjonene i områdene rundt Oslo dyrere enn stasjonene inne i hovedstaden. Skal du nordover mot Hamar og Lillehammer, er det liten vits å velge en stasjon ved E6. En ringerunde tirsdag før påske viser at prisene her ligger på rundt 9,69 kroner literen.

- Press prisene

NAFs råd til påskebilistene er at de bør fylle tanken på den billigste stasjonen tilgjengelig. Ikke bare får du billigere bensin på denne måten, du er også med å presse prisene.

- Prisene varierer mye. Velg laveste pris, og press de dyre stasjonene til å bli med på priskuttene, sier Lindstrøm.

Vil du gå et steg lenger for å presse prisene, kan du bli bensinprisrapportør for DinSide. Klikk her for å finne ut hvordan du går frem for å bli bensinprisrapportør..