Billigst mulig håndholdt PC

PRISTEST: Håndholdte PCer finnes i mange prisklasser. Felles for alle modellene er at du sparer penger ved å handle på riktig sted.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

En PDA (Personlig digital assistent) er hovedsakelig en elektronisk tidsplanlegger og notatblokk. Ideen er enkel: Den skal være så liten at den passer i hånden, og så enkel i bruk at den kan utkonkurrere papiret. I tillegg skal den kunne kommunisere effektivt med PCen din, slik at du kan lese e-posten din på den.

Vi har sjekket prisen på to ulike håndholdte PCer: Palm m100 og Palm Vx. I de ni ulike nettbutikkene varierte prisen med opp mot 20 prosent. Klikk på lenkene i boksen til høyre for å se hvilke nettbutikker som er billigst og dyrest.

Ungdomsmodellen

Palm M 100 er den såkalte ungdomsmodellen. Vis mer

Palm m100 er den billigste av de to modellene. Den kan du få helt ned i 1.750 kroner hos PS Data. Palm m100 ble lansert i høst, og er den såkalte ungdomsmodellen fra Palm. Den har 2MB internminne.

DinSide Data har testet modellen, og karakteriserer den som morsom og brukervennlig. Les mer om DinSide Datas test av Palm m100.

Denne uka kom Palm med en oppfølger til m100, Palm m105. Her leser du mer om den nye modellen. Denne modellen var ennå ikke til salgs i mange nettbutikker da vi gjennomførte vår pristest.

Tynn og lett

Enkelt brukergrensesnitt kjennetegner Palm Vx Vis mer

Den andre modellen vi har sjekket prisene på, Palm Vx, har et mye større minne enn Palm m100. I tillegg til 8 MB minne, er modellen blant de tynneste og letteste på markedet.

Du må ikke overraskende betale mer for Palm Vx enn for ungdomsmodellen. I de ni butikkene vi sjekket varierte prisen fra 3.877 til 4.669 kroner. Det utgjør en prisforskjell på 792 kroner. Klikk på lenken øverst til høyre for å finne den billigste forhandleren.

Det finnes mange flere håndholdte PCer å velge mellom. Vi tok utgangspunkt i modeller som var å finne i de fleste nettbutikkene. Klikk her hvis du vil lese mer om rimelige håndholdte PCer.

Her sjekker du prisene på de håndholdte PCene.