Billigst mobiler på nettet

Vi sjekket prisene på tre av årets mest populære mobiler, på nett og i butikk. Alle de tre mobiltelefonene får du billigst på nettet.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du lei din gamle mobil, og klar for en ny modell? Vår pristest tyder på at du bør sjekke prisene hos flere forhandlere før du legger tusenlappene på bordet. Prisene kan variere med opp mot et par tusen kroner på en mobil som koster mellom 5.000 og 6.000 kroner.

Vinnermobilene

Vi har sjekket prisene på de tre vinnerne i Ukeavisen Telecoms mobiltest i mars. Vinneren er Siemens SL45, nummer to er Ericssons R380, og på tredjeplass kommer Nokias populære modell 6210.

Da de fleste allerede har et mobilnummer som de gjerne vil beholde, har vi sjekket prisene på telefoner uten abonnement. Kjøper du en slik ”rein” telefon, kan du beholde ditt gamle nummer.

Vil du se hvor du får mobilene billigst? Klikk på lenkene i boksen til høyre for å se prislistene.

Vinneren: Siemens SL 45

Siemens SL45 ser slik ut.
Siemens SL45 ser slik ut. Vis mer

Ifølge Ukeavisen Telecom er det ikke mye å utsette på Siemens SL45. De kaller den en komplett proffmodell.

Mobilen inneholder MP3-spiller, WAP og diktafon. Den har ifølge testen stor skjerm med god kontrast, og et attraktivt design.

Skal du bli eier av denne mobilen, må du bla opp minst 5.000 kroner. Nettbutikken BestBuy er billigst, med en pris på 4.990 kroner. Det er 1.500 kroner billigere enn hos Elkjøp og Lefdal. Klikk på lenken i boksen til høyre for å se de fullstendige prislistene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billigst i nettbutikkene

.
Det er ikke bare Siemens-telefonen du får billigere ved å handle på nettet i stedet for i butikken. Alle de tre telefonene vi sjekket prisene på, er billigst i nettbutikkene. Og da er fraktprisen inkludert.

Også innad i nettbutikkene varierer prisene mye. Å handle i den dyreste nettbutikken, kan ofte være dyrere enn å handle over disk.

For proffene: Ericsson R380

Ericsson R380
Ericsson R380 Vis mer

” Med sin store skjerm og sine mange PDA-funksjoner er Ericsson R380 en mobiltelefon for proffene”, skriver Ukeavisen Telecom i sin mobiltest.

Denne telefonen må du i snitt betale rundt 6.000 kroner for. Men i billigste nettbutikk slipper du unna med 5.189 kroner. Klikk på lenken merket Ericsson i boksen til høyre for å se hvor du bør handle.

Populær Nokia

Nokia 6210
Nokia 6210 Vis mer

Nokias 6210 er populær både blant proffbrukere og private. Mobilen har blant annet WAP, høyhastighetsdata og en adresseliste som rommer 500 oppføringer.

”Designmessig er dette en klassisk Nokia med diskret profil. Den har alle de funksjonene som vi kjenner fra Nokia”, skriver Ukeavisen i sin test.

Nokia 6210 ligger en prisklasse under Siemens og Ericsson-telefonen. Billigste nettbutikk er AJOUR Telecom, der telefonen koster 2.849 kroner. Det er 950 kroner billigere enn hos Lefdal og Elkjøp.

Er mobilutgiftene dine høye? Kutt kostnadene med
DinSide mobiltelefonkalkulator