At du får samlerabatt trenger ikke å bety at du bør velge dette alternativet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
At du får samlerabatt trenger ikke å bety at du bør velge dette alternativet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Billigst med samlerabatt på forsikringen?

Ikke se deg blind på rabattene, det er ikke sikkert det lønner seg.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste forsikringsselskaper tilbyr rabatt om du samler forsikringene hos ett og samme selskap, i noen tilfeller opptil 15-20 prosent.

Men vil det si at det lønner seg å ha alle forsikringer samlet hos ett selskap?

DinSide har sjekket priser for en pakke på fire forsikringer. Deretter har vi sett etter billigste alternativ for hver av de fire forsikringene.

Prisforskjellen på å velge pakke eller ei er på 1.000 kroner, men gjetter du hva som er billigst?

>> 35 prosent rabatt på kredittkortet?

Billigst uten samlerabatt

Vi har valgt å sjekke pris på følgende fire forsikringer ved hjelp av DinSides forsikringskalkulatorer, som henter tall fra Finansportalen.no.

Finn billigste forsikring

Prøv våre kalkulatorer for å finne billigst forsikring for deg:

 • Forsikringspakke
 • Boligforsikring
 • Innboforsikring
 • Bilforsikring
 • Reiseforsikring • De fire forsikringene er boligforsikring, innboforsikring, bilforsikring og reiseforsikring, alle med de samme forutsetningene.

  Det rimeligste alternativet for en forsikringspakke er fra Frende, med en årlig prislapp på 12.240 kroner. Frende gir en samlerabatt på 10 prosent, som er tatt med i prisen.

  Når vi derimot velger å sammenlikne pris på én og én av disse forsikringene, med nøyaktig de samme forutsetningene, blir totalsummen for de fire forsikringene lavere! Og det, naturlig nok, uten noen samlerabatt.

  Les også: Så lett sparer du flere tusen kroner på et par timer

  Sjekk priser flere steder

  Når vi sammenligner pris på enkeltforsikringene, og velger det billigste alternativet, blir prisen per år nesten 1000 kroner lavere, nærmere bestemt 11.270.

  Vi har da valgt bilforsikring fra Storebrand på 5624, husforsikring fra Nemi forsikring på 3428 kroner, reiseforsikring fra Terra på 1326 kroner og innboforsikring hos Frende på 892 kroner.

  Altså kan man spare en tusenlapp på å ha forsikring hos flere selskaper fremfor å samle dem hos ett selskap. Har du allerede samlet forsikringene hos et av de dyrere forsikringsselskapene, kan det være enda mer å spare.

  At samlerabatt ikke er avgjørende for totalprisen, er Sparebank1 et godt eksempel på. Til tross for den høyeste samlerabatten på 15 prosent, er de bare det sjette billigste alternativet vi får opp.

  Samtidig må du vurdere om du syns det er tungvint å måtte forholde seg til flere forsikringsselskaper, og om det praktisk sett er verdt det.

  Vi har ikke sammenlignet vilkårene denne gangen, men samtlige forsikringer har bedre vilkår enn standardvilkårene. Prisene gjelder for én bil og reiseforsikring for en familie.

  Les også: Lite å rutte med? Spar flere tusen på den daglige kaffekoppen

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer