Billigst billån til bobla

I jakten etter drømmebilen er det viktig at du velger riktig billån. Vi gir deg en guide til hvilken låntype du bør velge, og viser deg hvor mye det koster.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mulighetene er mange dersom du ønsker deg en splitter ny bil. Står du uten fet sparegris, er det fullt mulig å låne 100 prosent av det bilen koster.

Billigst finansiering får du ved å utvide boliglånet ditt.

Drømmebilen kan bli virkelighet, uansett om du har egenkapital eller ikke.
Drømmebilen kan bli virkelighet, uansett om du har egenkapital eller ikke. Vis mer


Vanlig billån

Den mest tradisjonelle måten å finansiere et bilkjøp på er å ta opp et lån med pant i bilen. Jo høyere egenkapital du har, jo lavere rente får du.

Har du ikke egenkapital, er det fremdeles mulig å få en tøff bil. Men du må regne med å betale noe mer i rente. Klikk på lenken øverst til høyre for å sjekke hva et vanlig billån koster med ulike andeler av egenkapital.

Har du 35 prosent i egenkapital, kan du spare om lag 500 kroner per år etter skatt i forhold til hvis du ikke har egenkapital.

Billån med pant i bolig

Mange velger også å finansiere bilkjøpet ved å la banken ta pant i boligen fremfor i bilen. Rentevilkårene blir da bedre.

Låner du 150.000 kroner over fem år, vil du kunne få en effektiv rente på 9,85 prosent i Gjensidige NOR Sparebank. Forutsetningen er at du fremdeles ikke har samlet lån over 60 prosent av boligens takst.

Har du ikke selv en bolig, er det mulig for banken å ta pant i tredjemanns eiendom. Så dersom for eksempel foreldrene dine er villige til å stille sikkerhet for deg, vil du kunne få samme rentebetingelser som nevnt ovenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bil med boliglån

Har du et boliglån innen 60 prosent av verditakst, vil det ofte lønne seg å utvide boliglånet. Men du må sørge for at du fremdeles ikke låner ut over 60 prosent grensen. På denne måten oppnår du den mest gunstige renten.

I Gjensidige NOR kan du oppnå en effektiv rente på 9,36 prosent. Dette er den beste finansieringsordningen av alle.

Velger du denne ordningen, sparer du om lag 2.000 kroner etter skatt hvert år i stedet for å velge ordningen med et 100 prosent finansiert billån med pant i bilen.

Faren ved å oppta et billån gjennom boliglånet er at det blir veldig dyrt dersom du ikke sørger for å nedbetale lånet over samme tidsperiode som et vanlig billån. Utregningene ovenfor tar utgangspunkt i at de 150.000 kroner nedbetales over fem år.

Ved å klikke på den nederste lenken, får du en total oversikt over de de ulike finansieringsmulighetene.

Kausjonist

Hvis banken vurderer at din økonomiske situasjon ikke er spesielt bra, og du ønsker et 100 prosent finansiert lån, kan de kreve at du stiller med en kausjonist.

- Vi foretar en totalvurdering av kunden. Anser vi at sikkerheten er litt for dårlig, vil vi eventuelt kreve at kunden stiller med en kausjonist, sier informasjonsrådgiver Ole Gilbo i Gjensidige NOR Sparebank.

Få lavere rente

I eksemplene ovenfor har vi benyttet betingelsene som Gjensidige NOR Sparebank tilbyr. Sjekker du vår prisliste for boliglån og innskuddsrenter, vil du se at denne banken ikke er blant de billigste og mest lønnsomme bankene.

Trenger du et billån, bør du derfor sjekke vilkårene i andre banker, deriblant de bankene som generelt har bra betingelser.