Billigere telefon uten prefiks NÅ!

Fra mandag kan de første telefonkundene glede seg over å kutte prisene med Telenors konkurrenter uten å huske prefikset først.

Tidligere har vi meldt at Telia og Tele2 allerede i mai vil gi sine kunder muligheten til å ringe uten prefiks. Nå er den store dagen snart her. Bor du i Oslo eller Akershus og vil bli (eller er) privatkunde hos en av disse selskapene kan du allerede fra mandag 10.05 ringe prefiksfritt!

På forskudd

Telenor og de andre leverandørene er forpliktet å organisere denne omleggingen innen 1. juni. Det innebærer blant annet at alle telefonkunder som ønsker det skal kunne ringe uten prefiks med den operatøren de selv velger. Og dette skal skje innen fem dager etter at Telenor har fått beskjed fra din valgte leverandør. Dette er også bakgrunnen for at Telenor har åpnet for at kunder i Oslo og Akershus skal kunne ringe prefiksfritt allerede nå. Tilbudet har både Telia og Tele2 grepet begjærlig, mens kunder at Teleman og Privatel nok må vente til 1. juli før de kan spare de første fire sifrene.

Meld deg inn

Hvem det er billigst å ringe med er både avhengig av hvor du bor og hvor du ringer. For å finne ut hvilket selskap som er billigst, kan du bruke DinSides telefonkalkulator. Der finner du priser fra både Telenor, Telia, Tele2, Teleman og Privatel.

Velger du Tele2 som fast leverandør, opplyser selskapet at du også vil få tilbud om lokaltakst. Den vil være lik Telenors lokaltakst. For andre kunder vil Tele2 fortsatt ikke tilby lokaltakst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ikke allerede innmeldt kan du gjøre det her:

På skjemaet fra Telia og Tele2 kan du krysse av ønsket om å ha denne leverandøren som fast forvalg. Hos Privatel setter de deg opp på dette ønsket om du ikke sier at du ikke vil ha dem som fast forvalg. Hos Teleman må du si fra i eget brev for å velge dem som fast forvalg.

Når leverandøren har fått melding om at du vil benytte dem som fast forvalg, sender de melding til Telenor som deretter skal legge om til dette innen fem dager.

Kun én fast

Du har foreløpig ikke anledning til å velge flere leverandører som fast forvalg. Velger du en annen enn Telenor, vil ikke tjenester som tilbakering ved opptatt, sperreprogram og takstopplysning fungere. Andre tjenester skal virke som før. Kun samtaler til nummer som begynner på 1 og 8 vil gå via Telenor når du velger andre leverandører. Velger du for eksempel Tele2 som fast forvalg, vil du ringe via Telenor når du kobler deg til nettet via 810-nummer. For å få billigere tellerskritt på surfingen må du altså gjøre som før: Registrere deg i rabattprogrammer (som både Telenor, Telia og Tele2 har), eller bruke prefiks (for kunder i Tele2 som også har internettabonnement i Tele2). Dette kan du lese mer om 3271 TARGET="_top">her.

Du kan velge å ringe med andre leverandører på samme måte som nå: Ved å bli registrert hos dem, og så slå prefiks før du ringer.

Les mer om forskjellige tilbud på tellerskritt i 3498 TARGET="_top">denne artikkelen.