Billigere telefon for deg som ringer lite

De fleste rabatter er best for deg som ringer mye. Men nå har Telenor lansert en rabatt som belønner deg som ringer lite!

Telefonselskapene har naturlig nok mest fokus på kunder som kjøper mye av produktet deres, det vil si at de ringer mye. Men dette har Telenor nå snudd om på. Du som ringer svært lite kan nå få billigere telefonabonnement mot at du betaler mer for de få tellerskrittene du bruker. Dette er selvfølgelig ikke noe Telenor gjør bare for å være snill med deg som bruker telefonen lite. Tanken bak er å gjøre telefonen tilgjengelig også for dem som vil kunne ringes til, men som ikke vil ta kostnaden ved å ringe mye selv. Og for Telenor betyr det selvfølgelig ikke noe om det er du som ringer eller om du kun mottar samtaler fra andre. Telenor tjener penger på trafikken uansett.

Doble tellerskritt

Et vanlig telefonabonnement koster 149 kroner i måneden. Men ringer du lite kan det altså lønne seg å velge miniabonnementet som koster 33 kroner mindre hver måned. Det vil i utgangspunktet si at du sparer nesten 400 kroner i året i abonnementsavgift. Men får du noe, må du også regne med å gi noe. I dette tilfellet "får" du billigere månedsavgift mot at du må betale doble tellerskritt for de samtalene du ringer. (Med unntak av opplysningen, teletorgnummer, givernummer og tilleggstjenester.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenors basis- og miniabonnement
 BasisMini
Abonnement per måned149116
Samtalepriser per minutt  
Lokal, 8-170,220,44
Lokal, 17-8 og helg0,140,28
Fjern, 8-170,400,80
Fjern, 17-8 og helg0,350,70
Telenor mobil1,693,38
Netcom Mobil1,873,78
prisene gjelder fra 25. mars


Regneeksempel:
Her tar vi utgangspunkt i Telenors priser som gjelder fra 25. mars. For at det da skal lønne seg for deg å velge miniabonnement må du ikke ringe for mer enn 33 kroner i måneden. Dersom vi tar for oss et eksempel der du kun ringer fjernsamtaler til kvelds-/helgetakst, kan du med miniabonnementet ringe i litt mer enn 47 minutter hver måned. Dersom du nå har et vanlig basisabonnement tilsvarer dette at du ringer i litt mer enn en time og 34 minutter i samme takstperiode.

Ringer du lokaltakst i samme takstperiode vil du kunne ringe i nesten en time og 58 minutter for samme beløp. Dette tilsvarer mer enn tre timer og 55 minutters samtaletid med et vanlig basisabonnement.

Tre hundre tusen

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Privat, Elisabeth Hegg Gjølme, forteller at det nå er 100.000 nordmenn som ut fra sin telefonaktivitet burde byttet abonnementsform. Etter takstendringen som gjelder fra 25. mars vil 300.000 kunder tjene på å bytte abonnementsform. Men dette til tross: Til nå har bare omkring 1000 personer valgt denne abonnementsformen selv om det faktisk er gratis å bytte dersom du allerede har vanlig telefonabonnement.

Sperret

Miniabonnementet er den billigste løsningen med fasttelefon dersom du ikke ringer mye. Men du bør være klar over at abonnementsformen har en konkurransehindrende effekt. Du kan nemlig ikke ringe med Telia eller Tele2 dersom du velger å abonnere på mini.

- Da ville hele poenget med å tilby en slik abonnementsform vært borte, sier Hegg Gjølme til DinSide.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.