Billigere strøm til alle?

Fra i dag etableres det en tilskuddsordning til husholdningene for å redusere strømregningene. Så nå er det viktig at du sparer på alle kvitteringer som gjelder tiltak som kan redusere strømforbruket.

Billigere strøm

Ordningen rundt støtte til husholdningene trer i kraft i dag, den 28. august 2006. Tilskuddsordningen blir gitt fordi regjeringen ønsker å bidra til at folk bruker mindre strøm, og dermed får lavere strømregninger.

De endelige detaljene er ennå ikke på plass, og ordningen og dens innhold vil ikke være klart før 14. september.

Hvem får strømhjelp? Illustrasjon: Per Ervland. Foto: per ervland
Hvem får strømhjelp? Illustrasjon: Per Ervland. Foto: per ervland Vis mer


- Jeg kan ikke gå inn i detaljene for støtteordningene nå, men det jeg kan si er at støtte til kjøp av pelletskaminer er inne i ordningen, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen, og legger til:

- Varmepumper vil også bli omfattet av ordningen, men ikke støtte til kjøp av luft-til-luft varmepumper. Så ta vare på kvitteringer og kontrakter, vi skal sørge for at de som nå velger å investere for å redusere strømforbruket for å møte fyringssesongen får tilskudd, sier statsråd Enoksen.

Hvem får hjelp?

Men vil denne støtteordningen komme til å omfatte alle - eller vil det bli en begrensning i forhold til folks inntektsnivå - for eksempel hvis du tjener veldig mye?

- Jeg har ikke noen detaljer rundt dette før 14. september, sier informasjonssjef i olje- og energidepartementet, Sissel Edvardsen.