Billigere med fastpris

Det skjer et ras på faststrømfronten i disse dagene. I 14-tiden i går meldte den syvende leverandøren den dagen om en solid reduksjon i strømpriser med ett års fastpris.


Raset begynte egentlig i forrige uke da en rekke leverandører, blant andre SKS Kraftsalg, Trønderenergi Kraft og Eidsiva Energi, reduserte sine priser fra drøye 38 øre til i overkant av 37 øre per kilowatt-time. Denne uken fortsetter prisene nedover mot 36-tallet.

Like billig

Dermed kan du nå få bundet strømprisen for et helt år til omtrent den samme prisen som flere av de landsdekkende tilbyr uten binding. For eksempel tilbyr Hafslund Direkte strøm til variabel pris på 36,50 øre per kilowatt-time. Avstanden er ikke stor fra denne prisen til hva for eksempel Skånevik Ølen Kraftlag tilbyr sine fastpris-kunder i et helt år: 36,53 kroner per kilowatt-time.

Billigere med fastpris


- Prisene på strømbørsen NORDPOOL har gått ned, og vi følger markedet, er forklaringen fra direktør Maren Kyllingstad i Eidsiva Energi Marked.

Selskapet har rukket å redusere fastprisen i to runder siden forrige onsdag.

De lavere prisene på strømbørsen skyldes i hovedsak nedbørsmengden i det siste, som også har ført til økt fyllingsgrad i vannmagasinene, er Kyllingstads forklaring på hva som reduserer prisen på strøm til forbruker et år frem i tid.

Neppe billigst

Historisk er det verken variabel pris eller fastpris som har vist seg å gi billigst strøm, men spotpris. Er du imidlertid urolig for strømprisene til vinteren, virker fastpris i ett år om ikke lønnsomt, så i alle fall som et helt greit alternativ til variable priser hos de markedsdominerende aktørene. Vanligvis stiger de variable prisene etter hvert som julen og januarkulda nærmer seg.