Bilde: <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/anne.htm" target="_blank">Anne Angelshaug</A>.
Bilde: Anne Angelshaug.Vis mer

Billigere med bredbånd?

Med DinSides oppdaterte surfekalkulator finner du ut om bredbånd lønner seg.

Bredbånd er både raskt og “i tiden”, men om det lønner seg for den enkelte bruker å surfe via bredbånd, er ikke like uomtvistelig. Hva som lønner seg for deg, vil i stor grad avhenge av forbruksmønsteret ditt.

DinSide hjelper deg nå med å finne tilknytningen og abonnementet som passer for deg. Alt du trenger å gjøre er å taste inn forbruksmønsteret ditt i:

DinSides surfekalkulator

Her får du svar på hva forbruket koster i måneden, og du får vite minuttprisen og båndbredden.

Egen prisliste for bredbånd

Surfekalkulatoren er nå oppdatert med priser fra 39 ulike abonnementer/tilknytninger. Nå er også prisene for surfing med bredbånd lagt inn, og du kan ved et enkelt tastetrykk velge å få opp bare bredbåndsprisene.

Med DinSides surfekalkulator kan du altså sammenligne prisene på surfing med bredbånd med surfing via tradisjonell internett-tilknytning.

Det finnes flere ulike abonnementstyper i internett-markedet. Du kan betale årsabonnement samtidig som du betaler for tellerskritt, du kan ha gratis abonnement og kun betale for bruken, eller du kan betale en fastpris som inkluderer tellerskrittene. Har du bredbåndstilknytning betaler du kun en fastpris i måneden, uten å få tillegg i prisen for surfingen.

Bredbånd billigst

DinSide har sett på hvilket abonnement som passer for to ulike kunder: En familie med tenåringer i huset, og en enslig karrierejeger som er lite hjemme på dagtid. For begge to var bredbåndsalternativet Telenor Avidi 4x det billigste. Det koster 297 kroner i fastpris i måneden, uansett hvor lenge du er logget på nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien med tenåringer

Familien i vårt eksempel har tenåringer i huset, som kommer relativt tidlig hjem fra skolen, og bruker noe av ettermiddagen til å surfe.

Vi har forutsatt dette bruksmønsteret for familien. På hverdager: 10 minutters bruk mellom klokken 06:00 og 08:00 om morgenen. Ingen bruk fra klokken 08:00 til kl. 15:00. Fra kl. 15:00 til 18:00 surfer de i 55 minutter, halvannen time fra kl. 18:00 til 24:00, og et kvarters bruk om natta. I helga har vi regnet med halvannen time surfing per dag.

Det billigste alternativet for denne familien er Telenor Avidi 4x, med fastpris på 297 kroner i måneden. Det er en tredjedel av hva familien må betale med Telenor ADSL (bredbånd) eller SmartCall Super. Nest billigst er SmartCall Basis, med fast månedspris på 365 kroner.

Enslig karrierejeger

Vi har forutsatt dette bruksmønsteret for karrierejegeren: På hverdager: 10 minutters bruk mellom klokken 06:00 og 08:00 om morgenen. Ingen bruk fra klokken 08:00 til kl. 18:00. Fra kl. 18:00 til 24:00 surfer karrierejegeren i to timer, og på natta i 30 minutter. I helga har vi regnet med to timers surfing per dag.

Også i dette tilfellet kommer Telenor Avidi 4x ut som billigste alternativ, med månedspris på 297 kroner. Enitel Internett fri er nest billigst med 361 kroner i måneden.