<strong>SVAKERE BRITISK PUND:</strong> Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SVAKERE BRITISK PUND: Kursen på britiske pund er ikke lenger like skremmende som for bare noen måneder tilbake. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer

Norsk kronekurs

Billigere ferie i høstferien?

Endelig går det riktig vei om du vil dra til storbyfavoritten London. Se også hvordan norsk kronekurs ligger an sammenlignet med andre valutaer.

Publisert

Høstferien nærmer seg med stormskritt, og selv om mange av oss foretrekker høstdager på hytta, er det andre som gjerne vil en tur utenlands.

For de dette gjelder, er det greit å være klar over at norsk krone generelt har blitt sterkere mot de fleste valutaer.

Ikke minst gjelder dette hvor mye du må punge ut med for britiske pund.

Rimeligere London-reiser

Ifølge valutaanalytiker Camilla Viland i DNB har det vært en generell kronestyrkelse i år, blant annet fordi oljeprisen har gått opp og en generell bedring i norsk økonomi.

- I tillegg har pris- og boligveksten steget mer enn ventet, noe som gjør det mindre sannsynlig at Norges Bank vil kutte renten nå i høst. Dette er alle forhold som har gjort kronen mer attraktiv og kronen har styrket seg mot de fleste valutaer, forteller hun til Dinside.

Blant annet har krona styrket seg mot britiske pund, som man tidligere i år måtte ut med over 13 kroner for, viser tall fra Norges Bank. Nå ligger derimot pundet på rundt 10,9 norske kroner, og skal antakelig litt lenger ned om en måneds tid.

- Det er i all hovedsak britenes Nei til EU som har ført til at valutaen har svekket seg. Brexit gir økt usikkerhet og ventelig svakere vekst i britisk økonomi, forteller valutaanalytiker Camilla Viland i DNB til Dinside.

Deres prognose er på 10,7 kroner per pund om en måned.

Samtidig er det verdt å merke seg at London rangeres som tredje dyreste turistby på Tripadvisors Tripindex for 2016 - så superbillig er det fortsatt ikke om du velger den populære storbyen som reisemål.

Hakket rimeligere i Sverige

Den svenske krona var i mange år langt rimeligere enn den norske, før den la seg på samme nivå som vår egen krone. Nå ser man igjen en liten svekkelse av den svenske krona, selv om det ikke er de helt store endringene.

DNB regner med en kurs på 98,87 svenske kroner per 100 norske om en måneds tid. En kikk på Nordeas mer langsiktige prognoser, viser imidlertid at svenskekrona kan bli gradvis rimeligere for nordmenn, dersom deres tall slår til.

Rimelige reisemål

Som kjent er det ikke bare valuta som påvirker hvor mye du bruker på en ferie. Også prisnivået på stedet du besøker, er avgjørende.

I Europa er byene Madrid, Berlin og Wien på topp ti over rimelige destinasjoner på den allerede nevnte Tripindex 2016.

Forex Banks storbyindeks fra i vår, er det derimot Øst-europeiske byer som kommer best ut på prisnivå, deriblant St. Petersburg, Sarajevo og Sofia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer