<B>PRISSJOKK:</b> Mobilsurf i utlandet kan bli ekstremt dyrt. Heldigvis gjør teleselskapene tiltak som skal gjøre det lettere å få kontroll på utgiftene. Foto: Colourbox.com
PRISSJOKK: Mobilsurf i utlandet kan bli ekstremt dyrt. Heldigvis gjør teleselskapene tiltak som skal gjøre det lettere å få kontroll på utgiftene. Foto: Colourbox.comVis mer

Billigere datasurfing i utlandet

Gladnyhet for alle som ikke klarer seg uten internett på mobilen. Telenor reduserer prisene på datasurf i utlandet.

Feriesurfing på mobilen kan bli en svært dyr affære. Så dyrt at selv mobilselskapene har gått ut og advart mot regningen.

Ettersom mobilene stadig blir bedre tilpasset mobilsurfing, er det nok mange som ikke klarer seg helt unna å sjekke norske nettsider og Facebook, mens de slapper av på et hotellrom i Syden.

Derfor er det mange som vil glede seg over at enkelte mobilselskaper tar grep for å få ned prisene på datatrafikk. Telenor starter sommeren i dag med å redusere prisene på datatrafikk i EU og EØS.

LES OGSÅ:

 • Ikke rart det blir dyrt
 • 4 tastetrykk som sparer iPhone-eiere for mange penger
 • Dette må du betale

  Telenors privatkunder vil betale samme pris i samtlige EU-/EØS-land. Kundene kommer til å måtte punge ut med maksimalt 40 kroner for å laste ned 10 MB per døgn på mobilen. Blir 10 MB i minste laget, vil kundene få tilsendt en SMS om at grensen er nådd, og deretter vil det koste 10 kroner per MB.

  MEN: Selv om Telenor lanserer denne prisplanen i dag, vil den ikke bli automatisk gjeldene før til høsten for eksisterende Telenor- og djuicekunder. For at disse kundene skal dra nytte av billigere mobilsurf, må de selv gå inn på Telenors nettsider og bestille prisplanen. Nye kunder slipper å bekymre seg over dette.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  LES OGSÅ: Et trykk kan koste 467 kroner

  Kontroll på kronene

  Telenor lanserer samtidig en gratistjeneste de kaller DataKontroll Utland, som gjør at kundene varsles når datatkostnadene i utlandet nærmer seg 500 kroner per måned. Dataforbindelsen stoppes dersom kunden ikke samtykker at de ønsker å fortsette. Tjenesten kan bestilles ved å sende en tekstmelding fra mobilen til 1999 med teksten "Start Utland", eller kontakte kundeservice.

  Netcom etablerte en slik ordning allerede i april i år. Med Netcoms kostkontroll vil kunder få sperret tilgangen til mobilt internett i utlandet, dersom du bruker 540 kroner i datatrafikk i løpet av en fakturaperiode.

  Både Telenor og Netcoms datakontrolltjenester må aktiveres manuelt.

  Billigere PC-surf

  PC-surf i utlandet vil også bli billigere, ifølge Telenor. Teleselskapets privatkunder vil nå kunne surfe med PC-en på nettet for maksimalt 150 kroner for 50 MB per døgn uansett hvilket land i EU/EØS de befinner seg i.