Billige, glatte kropper

Å skjære, brenne, rive, røske eller rett og slett løse opp? Det er lett å gå seg vill i jungelen av hårfjerningsmetoder. Her er en liten oversikt over hårfjerningsmetoder - og hvor mye de forskjellige vil koste deg.


Glatt hud om sommeren

Vi skal ikke mange årene tilbake før fjerning av kroppshår var forbeholdt kvinners legger, bikinilinje, armhuler - og konkurransesvømmere av begge kjønn. Men i dag er det nok ikke så mange som vil løfte på øyenbrynet om Ole-Petter forteller at han har vært og vokset ryggen sin. Eller kassa. Det er bare slikt som skjer.

I forrige uke skrev DinSide Reise at åtte av ti menn mellom 20 og 35 år har barbert kroppshår en eller flere ganger. Dette ifølge en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet Carat Insight på oppdrag for Philips.

Deilig glattbarbert mann, eller misforstått metroseksuell? Illustrasjonsfoto: Philips
Deilig glattbarbert mann, eller misforstått metroseksuell? Illustrasjonsfoto: Philips Vis mer


Blant mennene som ble spurt, svarte nesten halvparten at det er greit å barbere bort litt kroppshår, men ikke alt, mens 36 prosent synes fjerning av kroppshår på menn er femi. De resterende 18 prosentene svarte at ekte mannfolk barberer brystet.

De feminine respondentene var i flertall for menn med hår på brystet, 27 prosent liker begge deler, mens en tredjedel foretrekker glattbarberte brystkasser.

Les hele artikkelen: Null hår, stor fryd

Ekstrem intimbarbering

Området definert som bikinilinjen blir større og større, og mens de fleste vet hva en brazilian er, er nok noen fremdeles litt usikker på akkurat hvor mye hårfjerning det innebærer. Og hvordan i huleste man klarer å komme til. Skylden legges på de fire New Yorkerne i Sex og Singelliv - og den episoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men uansett hvor mye hår en ønsker å fjerne - eller hvor på kroppen man vil fjerne det fra - så må en ta det samme valget: Hvordan skal en fjerne det?

Det er utallige måter å fjerne uønsket eller upassende hår på. Vi har sett nærmere på noen av dem:

 • Barbering

 • Krem, gelé og skum

 • Voksing & sugaring

 • Sliping

 • Epilering

 • Threading

 • Laser

 • Elektrolyse
 • Vekk me'rem!

  Hvilken metode foretrekker du? (Avsluttet)
  Barbering(61%) 856
  Voksing / sugaring(13%) 185
  Hårfjerningskrem(10%) 137
  Barbermaskin(6%) 83
  Laser(5%) 71
  Elektrolyse(2%) 35
  Threading(1%) 18
  Sliping(1%) 17
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Pris, smerte, og varighet

  Hvilke kriterier som skal få størst betydning når du velger hårfjerningsmetode blir opp til deg å vurdere. Vi har angitt både varighet, smertefaktor og pris på de forskjellige metodene. For noen vil nok smertefaktoren være viktigst, enkelte setter størst pris på varighet, mens andre igjen lar lommeboken bestemme.

  Hvor stor kostnaden vil bli for deg, er også avhengig av hvor ofte du ønsker å fjerne hår, og hvor sterk hårvekst du har. For dem som fjerner alt - hele tiden - kan det faktisk lønne
  seg å gå for de aller dyreste, og mest holdbare, alternativene.

  Billigere å være glatt?

  De dyreste alternativene er også dem som har blitt billigere siden vi sjekket priser på hårfjerning på DinSide for to år siden. Prisen på elektriske maskiner starter nå flere hundre kroner lavere - og prisen på laserbehandling har stort sett også gått ned. Det averteres også stadig med "halv pris" på slike behandlinger. Også enkelte salongprisene på voksing har gått nedover - men her er det nå sterkere skille mellom de nye billigere salongene - og de som markedsfører seg som eksklusive. De siste har nemlig blitt dyrere enn sist.

  Gjør-det-selv produktene, høvel, skum, krem, gélé koster omtrent det samme. Barberhøvler har steget litt i pris, men det er de "nye og grensesprengende" variantene som blir dyrere - standard barberhøvler koster ikke mange kronene mer i 2006 enn i 2004.

  Deler av artikkelen er tidligere publisert på DinSide.