Et SIM-kort beregnet for surfing gir deg kontroll på utgiftene i sommer. Foto: Datenkarte
Et SIM-kort beregnet for surfing gir deg kontroll på utgiftene i sommer. Foto: Datenkarte Vis mer

Billig surfing i utlandet

Må du på nett i ferien, finnes det rimelige alternativer.

Publisert
Sist oppdatert

Mobilsurfing i utlandet er dyrt, og noen ferieland har spesielt høye priser.

Men du kan surfe billigere - selv om du ikke har tilgang til trådløst nett der du befinner deg. Operatøren Datamobile AG tilbyr nå både privat- og bedriftskunder billig surfing over hele verden. Med en spesiell type SIM-kort kan mobilbrukere surfe for 0,89 euro, cirka syv kroner, per megabyte.

Sven Dierkes, daglig leder ved Webbutikken.no, forteller at de nå selger et SIM-kort med navnet Datenkarte.privat som fungerer i mange land verden rundt.

Populære ferieland som Spania, Italia, Tyrkia og Bulgaria finnes på listen over hvor SIM-kortet kan brukes til surfing.

>>> Mobilsurfing for dummies

Fungerer som kontantkort

SIM-kortet fungerer som et kontantkort på den måten at du selv lader det opp med det beløpet du ønsker. På den måten har du kontroll på hvor mye du bruker på surfing i utlandet.

Kortet fungerer både for iPad, bærbar PC og iPhone og andre mobiltelefoner, men det er ikke beregnet for telefonering, så du kan ikke ringe ut eller motta samtaler mens du surfer med Datenkarte. Husk å be om mikro-SIM dersom du trenger dette.

295,- i startavgift

Startpakken koster 295 kroner og inkluderer et SIM-kort som er ladet med 10 euro du kan surfe for. Deretter lader du selv opp kortet med 10, 20, 50 eller 100 euro etter eget ønske.

Dierkes i Webbutikken forsikrer om at du ikke binder deg til noe, SIM-kortet er ikke knyttet til et abonnement, du velger selv om du vil bruke det, og det kommer ingen ekstra månedsavgift eller lignende.

Vær forsiktig med åpne, trådløse nett!

Litt ulike priser

Datenkarte har delt verden inn i noen få områder (som Europa, Kina, Sør-Afrika og USA), og i flesteparten av disse områdene kan du surfe for 0,89 euro per megabyte. I noen land, som for eksempel Frankrike og Portugal koster det litt mer dersom du velger "gal" operatør. Da er prisen 1,70 euro per megabyte.

Her finner du fullstendig oversikt over land og priser (ekstern lenke)

Et alternativ til Datenkarte kan være å kjøpe kontantkort i det landet du kommer til, og bruke dette til surfing.

Ikke billig

Sammenlignet med de ville prisene enkelte operatører tar, er surfing med Datenkarte for småpenger å regne. Er du uheldig, kan du betale over 100 kroner per megabyte fra enkelte feriedestinasjoner hvis du bruker mobilnettet.

Merk deg likevel at vi i Norge begynner å bli vant til lave priser på mobilsurfingen. Enkelte abonnementer inkluderer et visst antall gratis megabyte hver måned, og andre priser surfingen ned mot 50 øre per MB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer