<b>SELG eller KJØP</b>: Skiutstyr selges og gis bort på nettet.  Foto: Colourbox.com
SELG eller KJØP: Skiutstyr selges og gis bort på nettet. Foto: Colourbox.comVis mer

Billig skiutstyr på nett

Enten du vil spare eller tjene penger - «ski» er populært på Finn Torget akkurat nå.

Mangler du ski eller utstyr til deg selv eller andre familiemedlemmer før vinterferien, er det andre alternativer enn å løpe til sportsbutikken.

For øyeblikket er det over 3.000 privatannonser innen langrenn, snowboard og alpint på Finn Torget.

Og mye av utstyret er pent brukt, noe er faktisk ikke brukt i det hele tatt.

For eksempel kan du finne en «helt ny Twintip-pakke» til under halv pris, ifølge annonsen. Andre prøver faktisk å gi bort skiene sine.

>>> Så mye sløser du i år

Mest alpint

Det er flest annonser innen kategorien alpint, men du finner også langrennsski, skøyter, kjelker, skibriller, hjelmer og skistøvler.

Skiklær finnes det også mye av. Både Bergans, Fjällreven, Norrøna og Stormberg er godt representert blant brukttøyet.

Dermed er det mulig å komme billigere ut av det hvis du har barn som vokser fort fra utstyret, eller som liker slalåm ett år og snowboard det neste.

– Barn vokser for eksempel fort. Skistøvlene som passet i fjor, er kanskje for små i år. Ved hyppig utskiftning av utstyr kan det være økonomisk gunstig å sjekke hva som finnes på nettet, sier Ole Ullereng, administrerende direktør for Finn Torget.

I skrivende stund er det 1.844 privatannonser under «alpint», 799 under «snowboard», 688 under «langrenn» og 599 under «annen vintersport».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lysten på ski-VM? >>> Les dette!

Selg nå - eller til neste år

Men markedet for skiutstyr er også verdt å merke seg dersom du har noe gammelt i boden som du ikke bruker lenger. Legg det ut for salg slik at andre kan få glede av det.

I tillegg er det mer miljøvennlig å kjøpe brukt, og du kan fint selge utstyret igjen til neste år, antakelig for nesten samme sum som du kjøpte for. På den måten kan du «låne» billig skiutstyr for en sesong før du kvitter deg med det igjen.

«Ski» er nemlig det åttende mest populære søkeordet på Finn Torget for tiden, med rundt 180.000 sidevisninger så langt i år.