Billig, men smalt fra Chess

Chess' Friends-tjeneste utvides. Vi har gått den nærmere etter i sømmene.

"Chess utvider nå gratistjenesten Friends til å gjelde alle, og inkluderer dessuten sms og mms inn i gratiskonseptet," skriver Chess i en pressemelding i dag.

Ring billig med de nye venne- og familieabonnementene

Per Christian Andersen, administrerende direktør i Chess. Foto: Chess Foto: Chess
Per Christian Andersen, administrerende direktør i Chess. Foto: Chess Foto: Chess Vis mer

Chess Friends er en tilleggstjeneste til dem som har et chess-abonnement, der en tidligere har kunnet ringe gratis til fire oppnevnte Chess-venner for 40 kroner i måneden. Nå skal man i tillegg kunne:

  • ringe gratis til alle venner
  • sende gratis sms til alle venner
  • sende gratis mms til alle venner
  • slippe startavgift

Forvirringen var derimot ganske stor når det kom til hva som nå skulle definere en venn.
- Er det alle mine venner?
- Er det alle mine venner som har Chess-abonnement?
- Koster det fortsatt 49 kroner å legge til venner?
- Gjelder dette bare alle de fire Chess-vennene?

Lett å misforstå

Ifølge Chess' administrerende direktør Per Christian Andersen er det så enkelt som at dersom du velger Chess Friends-tjeneste er alle Chess-abonnenter automatisk dine venner.

- I motsetning til en rekke andre Friends & family-abonnementer, er dette en tilleggstjeneste vi tilbyr alle våre kunder, nye som gamle, og det kan knyttes på et hvilket som helst Chess-abonnement, sier Andersen til DinSide.

De som nå velger å bestille Friends-tjenesten vil så kunne ringe gratis til alle som er kunder hos Chess - uavhengig av om de også har Friends-tjenesten. Det krever heller ikke bytte av abonnement, slik flere av de andre tilsynelatende like tjenstene.

- Vi har valgt å ha det som en tjeneste, og ikke abonnement, slik at alle våre kunder kan velge.

Chess Friends vil fortsatt koste 40 kroner i måneden, eller 480 kroner i året. Dette vil komme i tillegg til ordinær kostnad. Det vil kunne lønne seg dersom du har et spesielt ringemønster, det vil si at du ringer mye, flere hundre minutter i måneden, men nesten utelukkende til Chess-kunder.

Det vil altså være begrenset hvor mange dette vil gjelde for - men for dem som har en famillie, og venne- og bekjentskapskrets der få har telefon gjennom jobb eller bruker andre abonnementer, kan det være verdt å regne på om det vil lønne seg.

DinSides mobilkalkulator