Billån til 4 % rente

Trenger du ny bil nå, kan du få veldig gode lånebetingelser. Men det er selvsagt visse begrensninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I forbindelse med Ford's 100 års jubileum tilbys nye kunder nå billån til renter du bare finner i himmelriket - eller på den andre siden av Svinesund.

image: Billån til 4 % rente

Men det er selvsagt et par ting som gjør at ikke alle kan benytte seg av den lave renten.


100 år gammel rente

- Vi tilbyr billånet til en nominell rente på 4,21 prosent gjennom selskapet Ford Credit. Det var akkurat den samme renten som var tilgjengelig i markedet for 100 år siden - da Ford ble grunnlagt, sier daglig leder Bart Luijbregts hos Fords Osloforhandler, Røhne og Selmer.

Inklusive etableringsgebyr og termingebyr blir den effektive renten 5,67 prosent hvis man tar utgangspunkt i et lån til 180.000 kroner som nedbetales over fem år. Ved lavere lånebeløp blir den effektive renten litt høyere.

Ifølge Luijbregts vil renten på 4,21 prosent bli justert i forhold til renteendringene i Norges bank. Det betyr at en rentenedgang på et halvt prosentpoeng skulle gi deg en ny nominell rente på 3,71 prosent. Det motsatte gjelder selvsagt dersom renten blir satt opp.

- Men renten vil være den samme i hele lånets løpetid, altså med unntak av justeringene i forhold til styringsrenten, sier Fordsjefen.

Til sammenligning tilbyr de større norske bankene billån innen 65 prosent til rundt 8-8,5 prosent i effektiv rente.

Ikke alle

- Lånet er tilgjengelig hos alle de forhandlerne i Norge som har meldt seg på jubileumsprogrammet, forteller Bart Luijbregts.

Derfor er det altså ikke nødvendigvis alle Fordforhandlere som tilbyr disse rentebetingelsene i forbindelse med bilkjøp.

I tillegg er det en rekke andre betingelser som må være oppfylt før du får den hyggelige bilånsrenten.

Her kan du se hvor mye du har råd til: Prøv DinSides bilfinansieringskalkulator

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!