Betaling via iPhone

Mobil og kontaktløs betalingsløsning fra Visa, for første gang.

Litt ekstrautstyr koblet til telefonen gjør at du kan bruke den som Visa-kort.  Foto: Visa Europe
Litt ekstrautstyr koblet til telefonen gjør at du kan bruke den som Visa-kort. Foto: Visa Europe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hørt om kontaktløs Visa-betaling? Enkelte steder er det allerede mulig å handle med Visa-kort uten å berøre betalingsterminalen ved hjelp av betalingsløsningen PayWave.

Nå kan kontaktløs Visa-betaling for første gang gjøres via en iPhone. Visa har utviklet en mobil betalingsløsning som vil gjøre kontaktløse betalinger tilgjengelige for iPhone-brukere over hele Europa.

Dermed kan iPhonen etter hvert også bli Visa-kortet ditt, dersom du ønsker det. I alle fall på enkelte typer betalinger.

Slik fungerer det

iPhone-brukeren kan koble opp Wireless Dynamis løsning, iCarte, til iPhonene fra sin bank- eller mobiloperatør, og herfra laste ned den tilhørende applikasjonen iCarte App fra App Store.

Applikasjonen inneholder en antenne og et innebygget sikkerhetselement hvor det mobile Visa-kortet er forsvarlig lagret. Dette "kortet" fungerer med en app fra App Store som muliggjør betalinger fra iPhone.

Når det mobile Visa-kortet er aktivert, kan brukeren handle ved å åpne applikasjonen ved en hvilken som helst kontaktløs betalingsterminal i Europa, uten å måtte taste PIN-kode.

Hva er kontaktløs betaling? Se det demonstrert her!

Først i Tyrkia

Men det er ikke mulig å handle kontaktløst på denne måten i Norge - ennå. Det blir Yapi Kredi bank og Tyrkias største mobiloperatør Turkcell som får gleden av å starte.

Tyrkia ligger nemlig langt fremme på kontaktløse betalinger. Derfor kan Yapi Kredi-kunder som er utstyrt med riktig mobilabonnement handle kontaktløst på over 40.000 terminaler i Tyrkia.

Norge ikke på listen

Selv om Norge ligger langt fremme når det gjelder bruken av Visa-kort, står vi ikke på listen over de neste landene som blir prioritert for kontaktløse betalingssystemer.

Italia, Frankrike, Polen, Spania, Sveits og Storbritannia er de neste landene hvor innbyggerne snart får muligheten til å betale med iPhonen sin.

Men Sparebank 1 er i gang med kontaktløs betaling!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!