Betaling via e-post

Nå kan danskene snart betale via e-post. Men når kommer teknologien til Norge?

Ifølge Jyllands-Posten vil danskene i løpet av kort tid kunne sende penger til hverandre via e-post.

Bak systemet står selskapet eWire, som i samarbeid med Skandiabanken lanserer den nye betalingsformen.

Konto i Skandiabanken

- Dette er sjekkens elektroniske avløser. I stedet for navnet på en person skal man nå bare kjenne e-post-adressen. I innboksen vil det da ligge en beskjed med tittelen ”Du har mottatt penger”. Pengene vil da gå inn på din konto. Har man ikke konto hos eWire, kan man klikke på en innmeldingsskjema, sier direktør Lasse Rungholm i eWire til Jyllands-Posten.

Forutsetningen for å kunne sende eller motta penger, er altså at man har en konto hos eWire. Reelt er det likevel hos Skandiabanken man har kontoen.

- Eneste betingelse for å bruke eWire-kontoen er at man ikke overfører mer penger enn det som står på kontoen, opplyser Lasse Rungholm.

Ifølge Rungholm skal sikkerheten være i orden.

- Det er snakk om en virtuell pengeautomat som har samme sikkerhet som man for eksempel finner hos nettbankene, sier Rungholm til Jyllands-Posten.

Gratis for forbrukeren

Tjenesten skal være gratis for de danske brukerne.

- Vi har 15 ulike mulige inntektskilder i vår forretningsmodell. Derfor skal det ikke betales noe hvis man sender en e-post om å overføre penger. Det vi tjener på, er rentene og muligheten for å utvide dette til også å omfatte elektronisk handel. Butikkene skal nemlig betale en avgift til oss for å motta betaling, sier direktøren.

Sjekker danskene

- Vi er åpne for å følge med på hva som skjer innen elektronisk betalingsformidling, og ser selvsagt også på hva våre danske venner gjør, sier Øyvind Thomassen, leder i Skandiabanken i Norge.

Men han ønsker ikke å være konkret.

- Det er for tidlig å si noe om hva vi kommer til å gjøre i Norge. Det kan være flere mulige løsninger, sier Thomassen.