Betale restskatt:

Betaler du restskatten nå, slipper du renter

Siste frist for å betale restskatt rentefritt, er 31. mai. Inkludert renter, som ikke utgjør de store summene, er fristen tidligst i august.

BETALINGSFRIST FOR RESTSKATT: Skylder du restskatt, kan du betale den rentefritt innen 31. mai. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BETALINGSFRIST FOR RESTSKATT: Skylder du restskatt, kan du betale den rentefritt innen 31. mai. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den foreløpige skattemeldingen kom i vår, var det hele 743.161 lønnstakere og pensjonister som fikk foreløpig restskatt, ifølge Skatteetaten.

I snitt skal hver av disse betale 26.063 kroner i restskatt.

Er du en av disse, er det greit å være klar over at onsdag 31. mai er siste frist for å betale restskatt uten å få lagt til ekstra renter på beløpet.

Under kan du se eksempler på hvor lite rentene faktisk utgjør i ekstra kostnader.

Betal restskatt rentefritt

Ønsker du å benytte deg av den rentefrie fristen, bruker du kontonummer og KID-nummer som du finner i skattemeldingen din. Har du ikke gjort endringer i skattemeldingen, betaler du det skyldige beløpet som står oppført på siste side av skattemeldingen.

Har du derimot gjort endringer som kan ha påvirket det skyldige beløpet, kan du bruke Skatteetatens skatteberegningsprogram for å regne ut det nye beløpet.

Vente med betaling av restskatt?

Dersom du får skatteoppgjøret i juni, er tidligste forfallsfrist 20. august.

Da vil du betale et rentetillegg, men det er ikke spesielt høyt:

Man betaler et rentetillegg på 0,38 prosent per år, beregnet fra 1. juli 2016 til forfall første termin restskatt i 2017.

Altså vil det ikke være snakk om de store ekstrabeløpene å betale rente på restskatten:

  • Skylder du 5.000 kroner i restskatt, betaler du 21,64 kroner i rentetillegg
  • Skylder du 10.000 kroner i restskatt, betaler du 43,28 kroner i rentetillegg
  • Skylder du 30.000 kroner i restskatt, betaler du 129,83 kroner i rentetillegg

Er du e-bruker får du tilsendt faktura med betalingsinformasjon i Altinn, eller i posten hvis du ikke er elektronisk bruker.

Restskatt som er lavere enn 100 kroner trenger ikke å betales. Skylder du over 1.000 kroner, deles restskatten inn i to like innbetalinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer